Projektledare inom installationsbranschen bild

Projektledare inom installationsbranschen

Projektledare inom installationsbranschen får självständigt planera, genomföra och avsluta små till medelstora projekt. Du bedömer olika projektmodellers för- och nackdelar och du tar hänsyn till de regler, lagar, förordningar och föreskrifter som gäller inom branschen för ditt projekt.

Du arbetar med att planera, genomföra och avsluta små och medelstora projekt inom installationsbranschen för el och VVS.

I arbetet ingår även att upprätta underlag för projektekonomi, att ta hänsyn till projektjuridik, olika arbetsmiljöfrågor och att göra en projektuppföljning.

Kursupplägg
Studierna sker i huvudsak via vår lärplattform, vilket innebär att du måste ha tillgång till en dator och Internet, men omfattar även fysiska träffar.

Studierna bedrivs på halvfart på distans som en förutsättning för du ska ha möjlighet att kombinera dina studier med en anställning.

Utbildningen innehåller 20 fysiska träffar med 2 dagar per tillfälle. Utbildningen inleds med en fysisk träff på Yrkeshögskolan Landskrona. Då får du information om bland annat kursupplägg, kursmål och en introduktion till lärplattformen.

Behörighet projektledare
Gymnasieexamen eller motsvarande, dessutom krävs särskilda förkunskaper med lägst betyget E/G/3 i kurserna; Elkraftteknik och Praktisk ellära eller någon av de två kurserna tillsammans med Systemuppbyggnad och Värmelära eller motsvarande kurser.

Du måste även ha minst tre års sammantagen yrkeserfarenhet från ett arbete inom bygg- och installationsbranschen.