På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Automations- och robotingenjör

Automations- och robotingenjör

Yrkeshögskolan Syd

Automations- och robotingenjör

Studierna för denna utbildning omfattar 400 YH-poäng vilket motsvarar 2 års heltidsstudier. 

Utbildningen
Att utbilda sig inom automation ger mycket goda möjligheter till kvalificerade arbetsuppgifter med allt ifrån framtagning, konstruktion, planering, dokumentation och drifttagning av nya enheter, till underhåll och service på befintliga roduktionsanläggningar och robotar. 

Yrkesroller
Yrkesrollen kan vara processtekniker, underhållstekniker, automationstekniker, robottekniker, instrumenttekniker mm. Kontakten med kunder är en viktig del av arbetet. Produktionen i industrin blir alltmer automatiserad med styrda anläggningar och industrirobotar vilket innebär att det behövs tekniker som kan programmera, installera, reparera och underhålla denna utrustning. Som automations- och robotingenjör kan du arbeta med att installera, driftsätta automatiserade anläggningar men även programmera datorstyrda system i produktionen. Du felsöker, kontrollerar apparater och anläggningar och gör förebyggande underhåll. 

Som automationsingenjör kan du även komma att ha utvecklingsuppdrag och ta fram nya tekniska lösningar. Det kan gälla förbättring av befintliga anläggningar eller utveckling av nya. Utbildningens tyngdpunkt läggs inom området robotteknik och datorstyrda system. Fokus läggs på färdigheter kombinerat med teoretiska inslag.

Frågor?
Har du några frågor så är du naturligtvis mycket välkommen att kontakta oss.

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2019-06-07

2020-06-12

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD