Digital redovisningsekonom/konsult med löneadministration
Vill du jobba med bokföring och ekonomisk redovisning? Utbildningen till Redovisningsekonom med löneadministration dig kompetens i rollen som t ex redovisningsekonom, ekonomiassistent eller löneadministratör.
Utbildningen Redovisningsekonom med löneadministration vänder sig till dig som trivs med att arbeta i en miljö med stor och varierande kontaktyta, både inom och utanför verksamheten. Det passar dig som är strukturerad och noggrann samt har förmågan att se saker ur olika perspektiv.
En redovisningsekonom arbetar med bokföring och ekonomisk redovisning i företag eller andra typer av verksamheter. Ditt ansvar är att att se till att arbetsgivaravgifter, skatter och moms redovisas korrekt och betalas i rätt tid. Du kommer också att hantera alla in- och utbetalningar samt delta i arbetet med bokslut och årsredovisning.
Ibland deltar redovisningsekonomen i budgetarbetet och gör beräkningar av hur stora intäkter och utgifter för en viss tidsperiod bör vara för att nå lönsamhetsmålen.
Yrkesroller efter utbildningen
- Redovisningsekonom
- Redovisningskonsult, bokföring, fakturering
- Redovisningskonsult, bokslut, deklaration
- Redovisningsassistent
- Ekonomiassistent
Dina möjligheter till jobb
Dina chanser att få jobb är goda. Det görs flera stora infrastruktursatsningar i Västsverige och Sverige i stort under kommande år och behovet av utbildade ingenjörer med BIM-kompetens ökar.
Läs mer om branschens behov av arbetskraft på nbi-handelsakademin.se.
Värdefull praktik på företag (LiA)
Genom dina praktikperioder (10 + 12 v) ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.
Läs mer om våra partnerföretag på nbi-handelsakademin.se.
Ansökan - såhär går det till
Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.
Läs mer om ansökan på nbi-handelsakademin.se/ansokan.
Studieform och upplägg
85 veckor/2 år. Detta är en heltidsutbildning på dagtid som kräver din närvaro vid schemalagd undervisning på skolan och online, 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp. Under lärande i arbete, LIA, följer du de arbetstider som gäller på företaget
Läs mer om vår pedagogiska modell på nbi-handelsakademin.se
Förkunskaper
Gymnasieexamen samt:
- Lägst betyg E i Engelska 6
- Lägst betyg E i Matematik 2
- Lägst betyg E i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2.
Om du inte har examen och rätt betyg, kan du ändå vara behörig utifrån s.k. reell kompetens. Den kan du ha fått genom t.ex. arbetslivserfarenhet eller annan utbildning.
Utbildningens innehåll
- IT & Affärsstöd 30
- Grundläggande företagsekonomi 25
- Redovisning 1, 2 och 3 à 20p 60
- Ekonomistyrning 20
- Handelsrätt 50
- Löneadministration 30
- LiA 1 50
- Beskattningsrätt 60
- LiA 2 70
- Examensarbete 20
- Konsultrollen10
Kontakta oss gärna, eller läs mer på
www.nbi-handelsakademin.se