På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

ETEC Yrkeshögskola

ETEC Yrkeshögskola

VI UTBILDAR FRAMTIDENS TEKNIKER!

Etec – ditt utbildningscenter med fokus på elteknik och automation i Oskarshamn. Vi driver gymnasieskola, yrkeshögskola och uppdragsutbildning.

Etec har funnits sedan 2002 och det nära samarbetet med näringslivet utvecklas ständigt såväl inom som utom kommunen. På Etec kan du studera modern teknik som kan leda till både framtida högskole- och universitetsstudier som direkt yrkesarbete. Vi erbjuder både gymnasie och yrkeshögskola inom elteknik och automation. Vi vill ge våra elever/studenter, näringslivet och samhället en bra teknisk utbildning och duktiga tekniker inom vårt område Automations- och Elteknik.

Dessutom erbjuder vi uppdragsutbildning där vi skräddarsyr utbildningar utifrån företagens behov och önskemål.

Historia
Etec har en spännande och framgångsrik historia bakom sig. Initiativet till Elajos Tekniska Utbildningscentrum togs av Elajokoncernens grundare Alf Josefsson. Första gymnasieutbildningen startade 2002.

Elajo är ett av Sveriges ledande el-, mekanik- och energiföretag med bred kompetens och kunnig personal. Med fokus på energieffektivisering, hög kvalité och unika lösningar vill vi öka våra kunders konkurrenskraft och vara en attraktiv affärspartner. Vi kombinerar det lilla företagets närhet och flexibilitet med det stora företagets resurser.

Elajo finns på mer än 40 orter och främst i södra Sverige.

www.elajotec.com

Utbildningar

Automationsingenjör Industri 4.0

ETEC Yrkeshögskola

Som Automationsingenjör kan man jobba inom flera olika branscher med utveckling, installation, idrifttagning och underhåll av automatiserade system. Utbildningen leder till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen som ingenjör inom automationsområdet.

På Etec är det praktiska kunnandet precis lika viktigt som den teoretiska kompetensen. Problemet med enbart teoretiska studier är att man sällan vet hur det egentligen går till i praktiken. På Etec ägnar du ungefär 1/4 av tiden åt praktiskt arbete…

Utbildningsstart:

Påbörjad (2018-08-27)

2019-08-26

Utbildningsslut:

2020-06-18

2021-06-20

Antal poäng:

420 YH-poäng (ca 2,1 år)

Studietakt:

100%

Studieort:

Oskarshamns kommun