Lärcentrum Markaryd (LCM) bild

Lärcentrum Markaryd (LCM)

Yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska och praktiska studier med en stark arbetslivsanknytning. Utbildningar erbjuds inom branscher med stor efterfrågan på kompetens. Markaryd inriktar sig på kyla och värme.

Lärcentrum i Markaryd kommun är en ledande institution för yrkeshögskoleutbildningar. Med fokus på praktisk kompetens och branschspecifika färdigheter erbjuder Lärcentrum yrkeshögskoleprogram som är utformade för att möta arbetsmarknadens behov. Genom moderna undervisningsmetoder och nära samarbete med företag och organisationer skapar Lärcentrum en dynamisk inlärningsmiljö där studenterna kan utveckla relevanta kunskaper och nätverk för sin framtida karriär. Upptäck möjligheterna och ta steget mot en spännande yrkesutbildning på Lärcentrum i Markaryd kommun.

Värmepumpstekniker

Lärcentrum Markaryd (LCM)

Upptäck framtidens hetaste yrke!

Vår utbildning erbjuder en mix av föreläsningar, lektioner och praktiska övningar, allt skräddarsytt för att passa det dynamiska yrkeslivet. Genom Lärande i arbetslivet (LIA) får du möjlighet att applicera dina kunskaper i verkliga arbetsmiljöer. Efter avslutad utbildning tilldelas du en eftertraktad yrkeshögskoleexamen samt ett certifikat, vilket gör dig till en attraktiv medarbetare både hos VVS-installatörer och ledande tillverkare.

Som värmepumpstekniker kommer du att vara experten som installerar, servar och kontrollerar olika typer av värmepumpar. Med många olika uppvärmningsmetoder och tekniska lösningar på marknaden är fackkunskap avgörande för att välja det optimala systemet. Mötet med kunden och det självständiga arbetet kräver inte bara teknisk skicklighet, utan även förmågan att vara en utmärkt företagsrepresentant och problemlösare med en stark serviceinriktning.

Behörighet
Grundläggande behörighet för yrkeshögskola.

Utbildningsstart
2024-08-12
2025-08-11
Utbildningsslut
2025-10-24
2026-10-23
Studietakt
100%
YH poäng
300 YH-poäng (ca. 1.5 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Teknik & tillverkning