På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi

Välkommen till en gedigen, kreativ och utvecklande utbildning eller kurs. Med vår långa tradition och erfarenhet är vi det självklara valet.

Vi som arbetar på Stockholms Tillskärarakademi drivs alla av glädjen att lära ut hantverket, designen, sömnaden och konstruktionen. Vi vill utveckla, bevara och föra vidare hantverksskicklighet samtidigt som vi vill ge dig redskapen och möjligheterna för att utvecklas kreativt och fritt.

Våra lärare har en gedigen bransch- och yrkeserfarenhet i mönsterkonstruktion, sömnad och design. Vi har också knutit till oss designers, modetecknare, trend- och färgkonsulter som gästföreläsare.

Detta i kombination med vår långa erfarenhet, vårt eget erkänt utvecklade mönsterkonstruktionssystem och genom våra kontakter i modebranschen så vet vi att utbildningarna och kurserna håller den höga kvalitet som både vi, arbetsmarknad och högskolor efterfrågar.

Stockholms Tillskärarakademi grundades 1913 och har under åren utvecklats till en av de ledande skolorna i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Tillskärarakademin står under statlig tillsyn med Skolverket som tillsynsmyndighet, och Medborgarskolan som huvudman. Rektor för både Stockholms Tillskärarakademi och Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium är Camilla Pontén.

Alla är välkomna
Det finns kurser och utbildningar både för dig som är nybörjare och för dig som är yrkesverksam i modebranschen. Oavsett om det gäller kläder som yrke eller hobby, grundläggande kundskaper eller vidareutveckling.

  • Vuxenutbildningar
  • Kurser
  • Gymnasium

Huvudman
Stockholms Tillskärarakademi är en del av Medborgarskolan Stockholmsregionen, som också är dess huvudman.

www.tillskararakademin.com

Utbildningar

Mönsterkonstruktör - heltid 1 år

Stockholms Tillskärarakademi

Vill du jobba som mönsterkonstruktör och vara med och skapa plagg och kollektioner för stora eller små designföretag? Gillar du tanken på att vara en del i framtidens modebransch?

Utbildningen innehåller alla moment en mönsterkonstruktör bör behärska och vi arbetar till största del digitalt, men även med prototypsömnad och avprovningar för att hitta den bästa passformen. Vi ger dig den kompetens som är nödvändig för att yrkesmässigt arbeta som mönsterkonstruktör.

Utbildningen är…

Utbildningsstart:

Påbörjad (2018-08-27)

2019-08-26

Utbildningsslut:

2019-06-03

2020-06-02

Antal poäng:

200 YH-poäng (ca 1 år)

Studietakt:

100%

Studieort:

Stockholms kommun

Studerandeavgift

Mönsterkonstuktion och design

Stockholms Tillskärarakademi

Hos oss får du den mest kompletta och gedigna modeutbildningen. Vi ger dig förutsättningarna att lyckas i ditt yrkesval och din framtid i modebranschen. Året hos oss är intensivt och krävande men också fantastiskt roligt och lärorikt.

Utbildningsinnehåll
Utbildningen ger dig de kunskaper som är nödvändiga i sömnad, mönsterkonstruktion, modeteckning och materiallära samt inspireras av modehistoria. Teoretiska och praktiska kunskaper ger dig möjlighet att utveckla din kreativitet och…

Utbildningsstart:

Påbörjad (2018-01-15)

Utbildningsslut:

2018-12-28

Antal poäng:

200 YH-poäng (ca 1 år)

Studietakt:

100%

Studieort:

Stockholms kommun

Studerandeavgift:

Denna utbildning tar ut en studerandeavgift.

Skräddare - inriktning Dam och Klänning

Stockholms Tillskärarakademi

På vår utbildning Skräddare – Inriktning Dam och Klänning kommer du lära dig avancerad skrädderikonst för att efter utbildningen kunna arbeta som skräddare. Att kunna förverkliga en kunds alla drömmar om perfekt passform, snitt och modell och samtidigt jobba hantverksmässigt mot lång hållbarhet vilket ligger helt rätt i tiden.

Utbildningen Skräddare – Inriktning Dam och Klänning är kostnadsfri och berättigar till studiemedel.

Om utbildningen  
Att arbeta som skräddare innebär att i sitt…

Utbildningsstart:

Påbörjad (2018-09-03)

2020-02-03

Utbildningsslut:

2021-06-07

2022-12-30

Antal poäng:

600 YH-poäng (ca 3 år)

Studietakt:

100%

Studieort:

Stockholms kommun