För drygt 5 år sedan tog jag min Hud- och Spaterapeutexamen vid Yrkeshögskolan i Landskrona. Jag valde just denna utbildning då jag hade hört väldigt gott om den samt att den är studiemedelsberättigad. Utbildningstiden var ganska intensiv då det var mycket att lära sig på relativt kort tid, men samtidigt väldigt lärorik och rolig. Efter alla timmar av teori, praktiska övningar, studiebesök samt LIA kände jag mig redo att bege mig ut i arbetslivet.

Att läsa till Hud- och Spaterapeut på Yrkeshögskolan i Landskrona är ett av mina bästa beslut i livet, för oj vad jag älskar vårt yrke. Jag har med denna utbildning i bagaget jobbat på olika salonger och spa, både i Sverige och utomlands. Idag driver jag en egen salong sedan snart 4 år tillbaka där jag har inhyrda kollegor och snart även en anställd som är en fd studerande från skolan. På hösten brukar jag ta emot en elev från skolan som har sin LIA hos oss i 7 veckor. Detta är väldigt givande både för oss på salongen och för eleverna och kan mycket väl vara en väg till jobb direkt efter avslutade studier. Sedan en tid tillbaka sitter jag även med i utbildningens ledningsgrupp då jag gärna vill bidra med min branscherfarenhet och hjälpa till med utvecklingen av utbildningen.

Det finns många vägar att gå i branschen, allt från utbildare och säljare/butikssäljare till att jobba med behandlingar på spa eller salonger. Yrket öppnar även upp för möjligheter till jobb utomlands, t ex på spahotell i Spanien eller kryssningsfartyg i Karibien. Efterfrågan på hud- och kroppsbehandlingar ökar ständigt och arbetsmarknaden för hudt- och spaterapeuter är gynnsam. 

En vanlig arbetsdag för mig idag innebär att pyssla om kunder i form av olika behandlingar, ge hudvårdsrekommendationer samt hålla ordning och reda i salongen. Framförallt handlar det om att få andra att må bra. Det är ett väldigt tacksamt arbete där man får mycket glädje tillbaka.