Yrkeshögskolan Landskrona tog tillfället i akt för att fråga två studerande som redan studerat en fjärdedel av sin tvååriga utbildning till Eventkoordinator. För vad arbetar man med egentligen som eventkoordinator och var har de praktik?

Isabella Rothoff - Vad vill du arbeta med efter att ha blivit examinerad Eventkoordinator?
– Det är en svår fråga som ställs väldigt ofta och jag funderar mycket över. En dröm har alltid varit att starta mitt eget företag men inom vilka områden och vad just jag vill specialisera mig på är svårt. Eftersom det finns så många olika vägar från den här utbildningen, den ger en bra grund inför det mesta. Projektledare, content creator eller varför inte grafisk designer? Ja listan är lång på saker man kan välja att specialisera sig på under sina praktikperioder så förhoppningsvis kommer mina praktiker lära mig mer om vad jag vill göra.

Praktik inom Yrkeshögskolan kallas Lärande i Arbete, förkortat LIA. Vad har du för förväntningar på din första LIA-period?
– Jag kommer ha min första LIA hos två personer som länge har arbetat inom eventbranschen och har startat egna företag. Jag kommer med hjälp av dem ha mitt eget lilla uppdrag till följd av att skapa nytt och roligt content till Malmö näringslivsgala i samband med deras 20 års jubileum. Förutom detta kommer jag också få lov att följa med mina handlare på deras enskilda uppdrag, så som olika typer av event och möten. Mina förväntningar är att växa inom min roll och få lite fler svar på vad det är jag vill göra inom branschen och vad jag är grym på. Jag vill också utvecklas och bygga på mina erfarenheter!

Emma Lindell Jönsson - Vad vill du arbeta med efter examen?
– Just nu har jag en väldigt splittrad bild av vad jag vill arbeta med efter min examen! Eftersom utbildningen är så pass bred finns det många områden jag är nyfiken på! Att jobba med influencer marketing eller marknadsföring i stort, projektledning, planering och struktur eller att få vara en del av stora lanseringsevent - ja listan kan bli lång. Jag vet ännu inte hur mitt framtida arbete kommer utforma sig, kanske är jag anställd hos ett väletablerat företag eller arbetar jag fritt på egen hand. Men det jag vet med säkerhet är att efter min tid på eventkoordinatorutbildningen kommer jag ha kunskap och erfarenhet nog att uppfylla alla mina drömmar och mål!

Var har du valt att lägga din LIA 1 och vad har du för förväntningar?
– Under min första LIA period kommer jag befinna mig hos Scandinavian Cosmetics i Malmö. Jag tror att denna plats kommer att passa mig alldeles perfekt då jag är väldigt intresserad av både skönhet likväl som projektledning, PR, kommunikation och marknadsföring. Mina förväntningar inför praktiken är att jag efter denna period kommer ha en klarare bild av vad jag vill göra efter examen men också att jag fått en hel del erfarenhet inom just denna bransch.

________________________________________

Möjlighet finns för att söka till höstens starter
Eventkoordinator är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning i Landskrona beläget mitt i den växande Öresundsregionen. Under dina två år på utbildningen läser du 16 kurser som du kombinerar med operativt arbete i form av projektarbete, volontärsuppdrag och praktik.