På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Affärsinriktad Redovisningsekonom

Affärsinriktad Redovisningsekonom

Affärshögskolan

Affärsinriktad Redovisningsekonom

Bli redovisningsekonom!

Ekonomi är en central del i varje företag och organisation där redovisningsekonomen har en viktig roll. Yrket passar dig som är intresserad av affärsutveckling och ekonomi, är noggrann och strukturerad, samtidigt som du kan arbeta mot korta deadlines. Du ska även kunna samarbeta med andra människor och vara duktig på att kommunicera då du kommer att ha en nyckelfunktion i organisationen. Om du utbildar dig hos oss blir du dessutom attraktiv på arbetsmarknaden.

Vad gör en affärsinriktad redovisningsekonom?
Som affärsinriktad redovisningsekonom är du ”spindeln i nätet” och arbetar främst med den ekonomiska informationen som behövs för exempelvis beslutsfattande i företag och organisationer. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat bokföring, redovisning och ekonomisk rådgivning.

Vad kan jag arbeta med efter examen?
Efter utbildningen har du möjlighet att arbeta som

  • redovisningsekonom
  • redovisningskonsult
  • företagsekonom
  • redovisningsassistent
  • ekonomiansvarig
  • eller ekonomiassistent inom såväl privat som offentlig verksamhet

Eller drömmer du om att starta eget företag? Du kommer att ha goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och ta dig vidare i karriären efter avslutad utbildning hos oss.

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?
Efter avslutad utbildning har du fördjupad kunskap inom redovisning, bokslut, deklarationsarbete, handelsrätt och beskattningsrätt. Övergripande lönehantering ingår också som en del i utbildningen. Förutom de teoretiska kunskaperna får du praktisk erfarenhet av bokföring och redovisning, då du kontinuerligt arbetar direkt med olika affärssystem i undervisningen. Detta för att du som studerande ska vara så väl förberedd som möjligt inför dina LIA-perioder (lärande i arbete) och yrket som redovisningsekonom.

En annan förmån förutom all kunskap och erfarenhet du ges med denna utbildning är att du har goda chanser att bli auktoriserad. Kurserna handelsrätt och beskattningsrätt har i detta utbildningsupplägg den omfattning som krävs för att tillgodose arbetslivets krav inför en eventuell auktorisation till auktoriserad redovisningskonsult enligt de krav som SRF kallar steg 1.

Praktiska frågor om utbildningen
Marina Larsson 072-252 80 09  eller Anders Ellström 054-14 48 58

425 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2019-06-14

2020-06-05

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Affärshögskolan

Laddar...