På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Affärsinriktad Redovisningsekonom

Affärsinriktad Redovisningsekonom

Affärshögskolan

Affärsinriktad Redovisningsekonom

Affärsinriktad redovisningsekonom – utbildningen för dig som är intresserad av redovisning och ekonomi, har en god kommunikativ förmåga och kan hantera korta deadlines. Brinner du för siffror, att vara spindeln i nätet eller drömmer du om att starta eget företag? Då har du hittat rätt utbildning.

Vad gör en affärsinriktad redovisningsekonom?
Som affärsinriktad redovisningsekonom är du ”spindeln i nätet” och arbetar främst med den ekonomiska informationen som behövs för beslutsfattande i företag och organisationer. Dina arbetsuppgifter innefattar även bokföring, redovisning och ekonomisk rådgivning.

Jobba som affärsinriktad redovisningsekonom
Som affärsinriktad redovisningsekonom kan du arbeta i de flesta branscher eftersom alla företag behöver medarbetare med ekonomikompetens. Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som:

  • Ekonomiansvarig
  • Ekonomiassistent
  • Företagsekonom
  • Redovisningsassistent
  • Redovisningsekonom
  • Redovisningskonsult

Eller drömmer du om att starta eget företag? Du kommer att ha goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och ta dig vidare i karriären efter examen.

Utbildningsform och upplägg
Affärsinriktad redovisningsekonom är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid på Affärshögskolan i Jönköping, Gävle, Göteborg, Karlstad, Linköping eller Uddevalla under 2 år. Uppskattningsvis är det föreläsning cirka 2-3 dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt grupparbeten och självstudier.

Kunskap efter utbildningen
Efter genomförd utbildning har du fördjupad kunskap inom redovisning, bokslut, deklarationsarbete, handelsrätt och beskattningsrätt. Du har även övergripande kunskap om lönehantering. Förutom den teoretiska kunskapen får du praktisk erfarenhet av bokföring och redovisning, då du kontinuerligt arbetar direkt med olika affärssystem under studietiden.

Praktiska frågor om utbildningen
Sahar Avdic
070-271 02 03

425 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2019-08-01

Slut

2019-06-01

2020-06-05

2021-06-04

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2019-04-30

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

Affärshögskolan

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Affärsinriktad Redovisningsekonom på Affärshögskolan.