På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Anläggningsmontör storkraftnätet

Anläggningsmontör storkraftnätet

Åsbro kursgård

Anläggningsmontör storkraftnätet

Välj en YH-utbildning på hög nivå. 
Anläggningsmontör - för dig som vågar och har bra fysik!

Är du höjdrädd? Välj en annan utbildning! Att reparera kraftledningar på 48 meters höjd är inte för alla. Men behovet av utbildade anläggningsmontörer är stort. De flesta av oss minns hur stormen Gudrun lamslog en stor del av Sverige. Anläggningsmontörerna var de som fick allt att fungera igen.

Anläggningsmontör för storkraftnätet är yrkesutbildningen som ger dig jobb med uppdrag över hela landet. Ett spännande jobb med möjlighet att se stora delar av Sverige, ovanifrån.

Behovet av kraftlednings- och ställverksmontörer växer fort eftersom investeringarna ökar och branschen dessutom står inför stora pensionsavgångar. Utbildningen är tuff och fylld med både teoretiska och praktiska inslag men räkna med att du kommer att få arbeta på hög höjd.

Yrkeskompetens som anläggningsmontör
Utbildningen Anläggningsmontör – storkraftnät, 300 Yh-poäng, ger yrkeskompetens för att arbeta som montör med byggande och underhåll av kraftledningar och utomhusställverk för region- och stamnät. Utbildningen ger dessutom en dubbel kompetens, dels i att arbeta med kraftledningar, dels i att arbeta med utomhusställverk. Den dubbla kompetensen är ett krav från branschen och ökar din flexibilitet inom yrket. Utbildningen ger också kompetens att, efter viss komplettering med branschkurser, arbeta inom distributionsområdet.

För att du ska bli antagen till utbildningen måste du ha avslutad gymnasieutbildning eller annan utbildning och/eller motsvarande erfarenhet. Utbildningen är förlagd på Åsbro Kursgård i Närke (ca 3 mil söder om Örebro). Vi kan hjälpa till med att ordna både kost och logi på kursgården till rimlig kostnad under studietiden.

Examen och kompetens
Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Utbildningen ger dubbel kompetens, dels i att arbeta med kraftledningar och dels i att arbeta med utomhusställverk. Den dubbla kompetensen är ett krav från branschen och ökar flexibiliteten.

För mer information, kontakta:

Anne Kataja, Utbildningschef
Tel: 0582-838 56
[email protected]

Hanna Carlsson, Utbildningsadministratör
Tel: 0582-838 57
[email protected]

Mikael Carlsén, VD
Tel: 0582-838 50
[email protected]

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2018-12-21

2019-11-15

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Åsbro kursgård

Laddar...

Åsbro kursgård

Laddar...