På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Anläggningsmontör storkraftnätet

Anläggningsmontör storkraftnätet

Åsbro kursgård

Anläggningsmontör storkraftnätet

Välj en YH-utbildning på hög nivå.
Anläggningsmontör - för dig som vågar och har bra fysik!

Gillar du tanken på att klättra upp i en hög stålkonstruktion för att utföra en reparation på en kraftledning? Vill du vara med att utveckla infrastrukturen i Sverige? Som Anläggningsmontör storkraftnätet har du ett fritt, utmanande och spännande yrkesliv framför dig och det bästa av
allt - du är högt eftertraktad på arbetsmarknaden!

Att utbilda sig till anläggningsmontör är ett smart drag för den som vill arbeta fysiskt, utomhus och som vill ha ett fritt arbete med eget ansvar. Utbildningen är kort och perfekt för dig som vill snabbt ut i yrkeslivet eller för dig som vill kärriärsväxla mitt i livet. Behovet av anläggningsmontörer är nämligen mycket stort och väntas även öka. Den ökade efterfrågan beror på att branschen står inför stora investeringar och pensionsavgångar. Eftersom elnätet finns överallt har du som vill, möjlighet att arbeta över hela världen!

Anläggningsmontör -Storkraftnätet är en praktisk yrkesutbildning med teoretiska inslag, där mycket av lärandet sker utomhus och på hög höjd. Utbildningen ger dig en bred och gedigen yrkeskompetens att arbeta som montör med byggande, underhåll och besiktning av kraftledningar och utomhusställverk för stam- och regionnät. Detta kallas dubbel kompetens, vilket är ett krav från branschen och ökar din flexibilitet inom yrket. Utbildningen ger även en viss kompetens att arbeta i de lokala näten så kallade distributionsområdet.

Som anläggningsmontör har du som vill senare i livet, utmärkta kompetenser för att vidareutbilda sig till t.ex. projektör, projektledare eller beredare.

Antagning 
För att du ska bli antagen till utbildningen måste du ha avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Utbildningen sker på Åsbro Kursgård, som är energibranschens utbildningscenter. Kursgården har ett nära samarbete med kommande arbetsgivare och 100% av våra elever har fått anställning innan, eller direkt efter avslutade studier. Studentboende finns på Kursgården och eleverna skapar en härlig gemenskap tillsammans under och efter studietiden.

Examen och kompetens
Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

För mer information, kontakta:

Anne Kataja, Utbildningschef
Tel: 0582-838 56
anne@asbro.se

Hanna Carlsson, Utbildningsadministratör
Tel: 0582-838 57
hanna@asbro.se

Mikael Carlsén, VD
Tel: 0582-838 50
mikael@asbro.se

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-26

2020-08-24

2021-08-23

2022-08-22

Slut

2020-02-28

2021-02-28

2022-02-28

2023-02-28

2024-02-28

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2019-06-02

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

Åsbro kursgård

Laddar...

Åsbro kursgård

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Anläggningsmontör storkraftnätet på Åsbro kursgård.