På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Projektledare Elkraft distans

Projektledare Elkraft distans

Åsbro kursgård

Projektledare Elkraft distans

Projektledare Elkraft – distansutbildningen som tar dig till nästa steg i arbetslivet!

Behovet av projektledare inom elkraft är stort över hela landet. Utbildningen är på distans och perfekt för dig som arbetar inom energibranschen och vill utvecklas och göra karriär. Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom områdena projektledning och projektering inom elkraft.

Yrkesrollen
Som projektledare elkraft har du en av branschens viktigaste arbetsuppgifter. Det är ditt uppdrag att leda och driva projekt från uppstart till avslut. Ditt uppdrag är att med kunskap och professionalism genomföra projekt med teknisk kvalitet, i rätt tid, till ställda krav och skapa nöjd kund. Du ansvarar för att ekonomiska rutiner följs, fakturering samt prognoser. Du kommer att arbeta med att säkra kvalité, arbetsmiljö och miljö i projektet. Du ha en samordnande roll och kommer ha kontakter med både myndigheter och kunder och andra berörda parter inom projektet. Du kan komma att delta i anbudsarbeten och inköp. Som projektledare utgår du från ditt kontor, men viss del av ditt arbeta kan komma att vara ute på fält.

Projektledare Elkraft behövs tillexempelvis inom nätbolag, entreprenörsbolag, servicebolag, produktbolag, inom infrastruktur- och Industriverksamheter samt Inom Landsting.

Utbildningen
Om du är redo att ta nästa steg in i en ledarroll med mer övergripande ansvar finns möjligheten hos oss. Via Åsbro Kursgårds tvååriga distansutbildning kan du få den kompetens du behöver för att bli en eftertraktad projektledare på arbetsmarknaden. Genom utbildningen får du kunskap om branschens lagar och föreskrifter, men också hur du tar på dig ledarrollen och driver ett framgångsrikt team från start till mål. Kompetensen du skaffar dig är hett eftertraktad bland arbetsgivarna och det kan vara din chans att kliva fram och hitta din nya yrkesroll.

Kursinnehåll
Utbildningen är till stor del teoretisk och kommer bedrivas på distans, främst via en digital studieplattform. I utbildningen ingår även totalt 13 närsträffar på plats på Åsbro Kursgård. Dessa kommer bland annat omfatta realistiska övningar på kursgårdens anläggning. Längre LIA-perioder (lärande i arbete) och ett examensarbete ingår också i utbildningen, men till största delen utgörs den av självstudier. Delar av utbildningen sker på engelska.

Kursöversikt

  • Energibranschen 10
  • Anläggningsteknik för projektledare elkraft 30
  • Affärsmannaskap för projktledare elkraft 20p
  • Projektgenomförande elkraft 25p
  • Projektledarrollen 25p
  • Lärande i arbete 65p
  • Projektarbete 20p
  • Examensarbete 20p

Summa: 215p

Av utbildningens 215 YH-poäng utgörs 65 YH-poäng LIA-kurser, d.v.s. praktik i samarbete med företag från branschen. Åsbro Kursgårds jobbar i nära samarbete med marknadens största aktörer. Det ger dig inte bara de senaste och mest relevanta kunskaperna för arbetslivet, utan även en möjlighet att nätverka och skapa kontakter med energibranschens arbetsgivare.

Så söker du
Du söker utbildningen via länk på Åsbro Kursgårds hemsida. På vår hemsida finns även mer information om utbildningen.

För mer information, kontakta:
Anne Kataja, Utbildningschef Tel: 0582-838 56
Mikael Carlsén, VD Tel: 0582-838 50

Studietakt

50%

Poäng

215 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2022-09-12

2023-09-11

Slut

2022-06-10

2023-06-09

2024-06-07

2025-06-05

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Projektledare Elkraft distans på Åsbro kursgård.