På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Fastighets- och energitekniker

Fastighets- och energitekniker

Fastighetsakademin

Fastighets- och energitekniker

Som fastighets- och energitekniker är du en nyckelperson med ansvar för den dagliga tillsynen av fastigheters tekniska system i fråga om drift, underhåll och skötsel.

En stor del av arbetet innebär också att energieffektivisera och driftoptimera befintliga anläggningar och system inom värme, ventilation, vatten, kyla och el. Det innebär att du får göra nulägesanalyser av befintlig teknik och utifrån dessa komma med förslag på lösningar som långsiktigt förbättrar verksamheten både ekonomiskt och tekniskt. Det arbetet görs utifrån såväl fastighetsägarnas och samhällets krav som hyresgästers förväntningar.

Som fastighets- och energitekniker träffar du mycket folk. Du har därför ett ansvar för att skapa goda relationer med såväl hyresgäster och arbetskamrater. Du kommer också att få ansvar för att styra och leda inhyrda entreprenörer och hantverkare på ett professionellt sätt.

Det är ett fritt jobb under ansvar där du jobbar såväl praktiskt som teoretiskt och med stora möjligheter att själv planera och styra ditt arbete.

Som fastighets- och energitekniker kommer din framtida arbetsplats att bli inom företag eller organisationer med bostäder, kontor, industrier, sjukhus, affärscentra, värmeverk etc.

Efter genomgången utbildning ska den studerande ha kompetens för att kunna arbeta som:

  • drifttekniker inom fastighet
  • energitekniker inom fastighet
  • fastighetstekniker
  • drifttekniker
  • automationstekniker inom fastighet etc.

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-19

Slut

2020-02-28

2021-02-28

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Fastighetsakademin

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Fastighets- och energitekniker på Fastighetsakademin.