Bergingenjör bild

Bergingenjör

Berg- mineral- och anläggningsindustrin, en viktig bransch för Sveriges ekonomi, söker kompetens inom området. Ledande företag erbjuder spännande möjligheter till den som har den bredd som utbildningen till bergsingenjör innebär. Vill du vara med och forma framtiden inom en av landets nyckelindustrier? Då är Hermods utbildning till Bergsingenjör något för dig!

Utbildningen till bergsingenjör är inte bara en väg till kunskap, den förbereder dig för en mångsidig karriär. Efter avslutad utbildning är dörrarna öppna för en rad inriktningar inom branschen. Du kan utforska gruvdrift, tunnelanläggning, bli betongtekniker eller ta steget in i en ledarroll med fokus på hållbarhet.

Vi samarbetar med branschorganisationer som Svemin och SBMI för att säkerställa att vår utbildning är i linje med industrins behov. De tillsammans representerar över 200 företag inom produktion, prospektering och teknik samt leverantörer till berg-, mineral och anläggningsindustrin.

Våra utbildare är experter inom sina områden och leder dig i rätt riktning beroende på intresse. Efter examen har du kompetens och möjlighet att välja mellan flera olika karriärvägar. Är du redo att ta steget mot en spännande framtid inom en av Sveriges nyckelindustrier?

För att bli antagen till utbildningen Bergsingenjör krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper, eller motsvarande:

  • Lägst betyget E/3/G i Fysik 2
  • Lägst betyget E/3/G i Matematik 2