På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Hermods Yrkeshögskola

Redovisningsekonom

Som redovisningsekonom arbetar du med den ekonomiska informationen som behövs för beslutsfattande i företag och organisationer.

Du arbetar löpande med bokföring, redovisning, deklaration, fakturering samt ekonomisk rådgivning och planering. Detta yrke passar dig som har ett sinne för siffror, är noggrann, ansvarsfull och företagsam. Kvalificerade redovisningsekonomer med aktuell och relevant kompetens är högt eftertraktade på arbetsmarknaden.

Efter utbildningen
Som redovisningsekonom får du en nyckelroll för att ditt företag har ordning och reda på finanserna och ekonomin. Du kommer att arbeta med att göra sammanställningar, analyser, utvärderingar, beräkningar och prognoser.

Efter utbildningen kan du ta anställning som redovisningsekonom, företagsekonom, redovisningsassistent, redovisningskonsult eller ekonomiassistent på ett företag eller en kommun. I utbildningen får du den specifika kunskap som gäller för statlig redovisning vilket innebär att du även kan arbeta med redovisningsekonomi på en myndighet.

Innehåll och upplägg
Den 2-åriga YH-utbildning till Redovisningsekonom ger dig specialistkompetens inom bokföring och ekonomisk redovisning. Du får även kunskap inom kundbemötande, fördjupade kunskaper inom Excel och praktisk erfarenhet av olika ekonomisystem.

Redovisningsbranschen är en växande bransch. Många företag är i behov av den specialistkompetens inom bokföring och ekonomisk redovisning som du får via utbildningen. Behovet på arbetsmarknaden förväntas dessutom öka de kommande fem till tio åren. 

 

415 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2019-06-10

2020-06-10

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD