På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Hermods Yrkeshögskola

Redovisningsekonom

Som redovisningsekonom arbetar du med den ekonomiska informationen som behövs för beslutsfattande i företag och organisationer. Du arbetar löpande med bokföring, redovisning, fakturering samt ekonomisk rådgivning och planering. Detta yrke passar dig som har ett sinne för siffror, är noggrann, ansvarsfull och företagsam. Kvalificerade redovisningsekonomer med aktuell och relevant kompetens är högt eftertraktade på arbetsmarknaden.

Efter utbildningen
Som redovisningsekonom har du en nyckelroll och ser till så att företaget har ordning och reda på finanserna och ekonomin. Du kommer att arbeta med att göra sammanställningar, analyser, utvärderingar, beräkningar och prognoser. Efter utbildningen kan du ta anställning som redovisningsekonom, företagsekonom, redovisningsassistent, redovisningskonsult eller ekonomiassistent hos företag, myndighet eller kommun.

Innehåll och upplägg
På Hermods arbetar vi med problemlösningsinriktat lärande och att du som studerande får pröva de teoretiska delarna i utbildningen mot verkligheten i praktiska moment. På så sätt stimuleras du att se hur de teoretiska kunskaperna kommer att användas i den framtida yrkesrollen. Denna utbildning bedrivs i klassrum. Två till tre dagar i veckan är det schemalagd studietid och resterande tid ägnas åt självstudier.

Undervisningen består bland annat av föreläsningar, fallstudier, projektarbeten och egenstudier. Utbildningen innehåller två LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. Under dina LIA-perioder får du handledning och du får chans att testa och utveckla dina kunskaper i verkliga arbetsuppgifter. 

Kurser Redovisningskonom

 • Beskattningsrätt, 50 yhp
 • Bokslutsarbete och Årsredovisningen, 40 yhp
 • Ekonomistyrning och rapportering, 25 yhp
 • Examensarbete, 20 yhp
 • Företagsekonomi och Entreprenörskap, 25 yhp
 • Juridisk introduktion och Handelsrätt, 50 yhp
 • Kommunikation och retorik, 15 yhp
 • LIA 1, 50 yhp
 • LIA 2, 55 yhp
 • Löpande redovisning och ekonomisystem, 60 yhp
 • Redovisning – Offentlig sektor, 25 yhp

Studietakt

100%

Poäng

415 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2021-08-01

2022-08-01

Slut

2021-06-12

2022-06-17

2023-06-16

2024-06-14

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2020-02-03

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Redovisningsekonom på Hermods Yrkeshögskola.