På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Specialistundersköterska inom multisjukdom hos äldre

Specialistundersköterska inom multisjukdom hos äldre

Hermods Yrkeshögskola

Specialistundersköterska inom multisjukdom hos äldre

Äldre med multisjukdom är en växande grupp i samhället i och med att vi lever allt längre. Dessa behöver professionell vård och omhändertagande. Som specialistundersköterska besitter du specialistkompetens för att ta hand om äldre och underlätta deras livssituation och välmående. Denna utbildning passar dig som arbetar inom vården och vill fördjupa dina kompetens ytterligare.

Efter utbildningen
Efter utbildningen har du fördjupad kunskap om geriatrik och geropsykiatri. Du har kompetens att kunna arbeta förebyggande och hälsofrämjande samt har kunskap om sjukdomar och psykiska hälsa hos äldre. Du lär dig även om vård vid livets slutskede. Utbildningen ger dig kunskap inom medicinsk dokumentation så att du kan planera, genomföra och utvärdera omvårdnadsarbete. Efter utbildningen kan du arbeta som specialistundersköterska och har fördjupad kunskap om multisjukdomar hos äldre. Du har kompetens att arbeta verksamhetsutvecklande och kan handleda kollegor och nyanställda. 

Innehåll och upplägg
Denna utbildning bedrivs på distans vilket innebär att du självständigt ansvarar över din studietid. Föreläsningar, diskussioner, uppgifter och annan daglig kommunikation är webbaserad och sker via Hermods lärplattform eller via onlinemöten. Utöver den webbaserade undervisningen innehåller utbildningen ett antal fysiska träffar varje termin som exempelvis kan innehålla föreläsningar, praktiska moment, seminarier eller examinationer. Det är också ett tillfälle för social samvaro med kurskamrater och utbildare. 

Kurser

  • Geriatriska sjukdomar, 30 yhp
  • Geropsykiatri/Psykisk hälsa-ohälsa, 35 yhp
  • Handledning och ledarskap, 25 yhp
  • Palliativ vård, 25 yhp
  • Salutogent förhållningssätt, 20 yhp
  • Samverkan och dokumentation, 20 yhp
  • Somatisk sjukvård, 30 yhp
  • Äldres livskvalitet, 25 yhp

Studietakt

50%

Poäng

210 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2021-06-11

2022-06-10

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2020-02-03

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Specialistundersköterska inom multisjukdom hos äldre på Hermods Yrkeshögskola.