Vindkraftstekniker bild

Vindkraftstekniker

Som vindkraftstekniker är du bokstavligen en höghöjdsarbetare med ansvar för att se till att vindkraftsparker snurrar som de ska. Din dag kan involvera allt från att montera och installera enorma vindturbiner till att utföra regelbundna underhållscheckar och lösa tekniska problem.

När något går fel är det din expertis som krävs för att felsöka och reparera olika komponenter. Dessutom ingår det att utföra säkerhetstester och se till att vindkraftsanläggningen håller högsta standard. Rollen innebär mycket frihet under ansvar. Du planerar självständigt din arbetsdag som innebär att sköta drift- och underhållsarbete i en eller flera vindkraftsparker. I snitt ansvarar man för fem vindkraftsverk  och arbetar i team med andra experter.

Eftersom behovet av förnybar energi växer, blir rollen som vindkraftstekniker allt mer central. Så om du älskar teknik, höga höjder och att vara en del av en grönare framtid, är vindkraftstekniker det perfekta yrkesvalet för dig. Hermods utbildning till vindkraftstekniker ger dig specialistkompetens som är hett efterfrågad och innehåller bland annat elnätets uppbyggnad, förnybar elproduktion och elnätsautomation.

För att bli antagen till utbildningen Vindkraftstekniker krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper, eller motsvarande:

  • Lägst betyget E/3/G i Matematik 2