UX-design

Gillar du beteendevetenskap och vill bidra till en bättre användarupplevelse av olika system och produkter. Är du nyfiken av hur människor använder teknik och olika användarupplevelser av webbsidor, applikationer, system och produkter? I så fall är IT-Högskolans utbildning UX-designer perfekt för dig!

UX står för User eXperience och är en heltäckande process från varumärke, design, användarvänlighet till funktioner, målet är en optimal användarupplevelse.

Du kommer bli expert på att analysera och ta fram användarvänliga system, produkter och IT-lösningar. Du kommer lära dig helheten kring hur UX skapas och de avgörande detaljerna för att bli trygg i rollen som UX-designer.

Under utbildningen lär du dig att omsätta varumärkets värde i praktisk UX-design genom specialiserade kunskaper inom teoretisk och praktisk UX-design och programmering för UX-design. Vanligt blir att du arbetar med prototyper av ditt användargränssnitt. Du kommer bli säker på de vanligaste verktygen som används i branschen som ex. Figma, HotJar, etc. Du kommer skapa design som anpassar sig till olika skärmstorlekar och användarmiljöer.

Efter utbildningen kan du arbeta som UX-designer i ett utvecklingsteam. Du behärskar olika undersökningar och avancerade metoder för skapa en god användarupplevelse och du kan antingen bli den som skapar användarvänliga lösningar eller den som beställer dessa tjänster.

Händelser

april 2024