IoT- och embeddedutvecklare bild

IoT- och embeddedutvecklare

Inbyggda system (embedded systems) finns idag överallt – i bilar, i kylskåp, mobiltelefoner, mikrovågsugnar, drönare, TV-apparater, hörlurar och så vidare. I JENSENs utbildning till IoT- och embeddedutvecklare lär du dig utveckla inbäddade system för olika IoT-produkter.

Internet of Things (IoT), kallas på svenska Sakernas Internet. Det handlar om ett stort antal enheter världen över som är uppkopplade till internet för att samla in och dela data. Det finns en stor efterfrågan av IoT-produkter i världen och därför finns det även ett stort behov av utvecklare som kan utveckla och vidareutveckla inbyggda system för IoT-produkter.

I denna utbildning lär du dig språken C/C++ och Python, hur du programmerar och testar inbyggda system samt IoT-arkitektur och datakommunikation. Du lär dig även hårdvara, i form av exempelvis elektronik, sensorer, kretsar och mikrokontroller, samt olika verktyg inom området.

Under utbildningen får du även arbetslivserfarenhet genom LIA-perioder, med möjlighet att få praktisk erfarenhet och du har chansen att skapa värdefulla kontakter inför din nya karriär.

Utbildningen är helt gratis. Du betalar endast din kurslitteratur. Du har även rätt till CSN under tiden som du studerar.

Grundläggande behörighet 

  • Programmering 1 
  • Matematik 2 
  • Engelska 6

Har du frågor? Kontakta oss, så berättar vi mer!
info@jensenyh.se
08-450 22 00