.NET Developer bild

.NET Developer

Under utbildningen till .NET developer rustas du med gedigna kunskaper i både systemutveckling och webbutveckling, med utgångspunkt i Microsofts .NET-plattform.

Du kommer framför allt att använda programmeringsspråket C#, som både är högt användbart och eftertraktat och dessutom nära besläktat med många andra språk. Det gör det enklare för dig att senare lära dig andra programmeringsspråk.

Som .NET developer utvecklar du kod inom Microsofts olika teknologier och skapar framtidens hållbara och innovativa lösningar för webbsidor, appar och gränssnitt.

Utöver utveckling och programmering arbetar en .NET developer med testning och systemutveckling tillsammans med kunder och övriga utvecklare och samarbetar även tätt med andra yrkesroller. Utbildningen och yrkesrollen passar dig som, utöver god teknisk kunskap, har en bra samarbets- och problemlösningsförmåga och är duktig på att förstå uppdragsgivarens och slutanvändarens behov. 

Framtidsutsikterna inom branschen är goda och tillväxten är stor och efter din utbildning kan du arbeta inom både systemutveckling och webbutveckling inom .NET

Behörighet
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

  • Matematik B / Matematik 2
    och
  • Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk
    och
  • Engelska 6
    och
  • Programmering 1