UX-Designer bild

UX-Designer

Den här UX-designer-utbildningen är helt rätt för dig som vill bli en fena på User Experience och UX-design!

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper och färdigheter i metoder, verktyg och förhållningssätt för en användarcentrerad designprocess. Utbildningen passar dig som är intresserad av kognitions- och beteendeveteskap relaterat till interaktionen mellan människa och teknik.

UX handlar om användarens upplevelse av att använda webbsajter, appar och andra digitala produkter. Med ett psykologiskt och användarcentrerat förhållningssätt undersöker UX-designern användarens beteenden och behov i interaktionen med produkten, och utvecklar en design genom wireframes, mockups och prototyper som kan testas med användaren och vidareutvecklas för att bli så bra som möjligt.

Framtidsutsikterna inom branschen är goda och tillväxten är stor
Utvecklingen av digitala produkter och tjänster går fort och behovet av kompetens ökar. Det finns en stor efterfrågan på UX och TechSverige listar UX som en av de kompetenser med absolut starkast tillväxt i efterfrågan.

Exempel på yrkestitlar förutom UX-designer:

  • Användbarhetsdesigner
  • Interaktionsdesigner
  • UX-Architect

Behörighet
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land samt minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

- Matematik B / Matematik 2
- Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk
- Engelska 6