På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Business Intelligence-analytiker

Business Intelligence-analytiker

Nackademin

Business Intelligence-analytiker

Business Intelligence är ett samlingsbegrepp för olika funktioner som utvinner, hanterar och analyserar väldigt stora mängder data. Och som BI-analytiker skapar du kvalificerade underlag för strategiska och taktiska affärsbeslut baserat detta. Det handlar om att leverera rätt information till rätt person, i rätt tid. Ju mer marknaden rör sig desto snabbare och mer exakta analyser behövs.

Den här utbildningen har haft sin sista start och kommer inte att starta HT2019.

I utbildningen Business Intelligence-analytiker får du lära dig olika informationssystem och om begrepp som marknadsanalys, omvärldsanalys, omvärldsbevakning, data mining, kundanalys, yield management, business activity monitoring och konkurrentanalys. Du kommer att arbeta mot ett företags samtliga avdelningar, tjänster och produkter och du agerar ofta rådgivare till operativ personal, produktägare och ibland ledningen. Det här är en utbildning som passar dig som har en analytisk ådra och ett intresse för ett företags eller en verksamhets olika processer.

Visste du att..?
BI används inte bara av företag som vill ha koll på trender och konkurrenter för att effektivisera affärsprocesser och maximera vinster. I Richmond i USA har man med hjälp av BI kunnat förutspå olika typer av brott.

Genom att kombinera över tio års brottsstatistik med mängder av annan information och data som bland annat veckodagar, tider på dygnet, dagar för löning och geograf kan systemet förutspå var och när olika brott mest sannolikt kommer att ske. Varje patrullbil har därefter kunnat se aktuella ”hot spots” på en karta – och prioriterat sina insatser efter det. Det här systemet är också under utveckling hos svenska Malmö-polisen.

Utbildningen
Efter utbildningen ska du kunna arbeta självständigt och i team inom Business Intelligence. Utifrån kravspecifikationer anpassade efter aktuell verksamhet ska du kunna ta fram strategier för insamling, hantering, lagring, migrering och förädling av data utifrån SQL och dess dialekter. Du ska kunna konstruera tekniska lösningar och/eller system med intelligent beteende för analys av data i syfte att fatta strategiska affärsbeslut.

En stor del av utbildningen sker på engelska då begrepp och mycket av studiematerialet är på engelska. Dessutom förbereder det för att du ska kunna arbeta och kommunicera internationellt med kunder, filialer och kollegor.

I utbildningen ingår bland annat

  • BI och dess affärsmöjligheter inklusive lagar (som PUL) och etiska ställningstaganden gällande datahantering
  • Verksamhetsprocesser och begrepp inom beslutsstöd, bland annat kravspecifikationer och projektmodeller
  • Verksamhetsstödjande dashboardsdesign och visualiseringsverktyg som Power BI, Qlik eller Tableau
  • IOT (Internet of Things) och cloudlösningar samt hantering av API:er och fördjupning av Microsofts Azurelösning
  • Databasdesign och modellering i 3D (ER/UML)
  • SQL och Hadoop; skriva kod, skapa databaser, analys och affärsutveckling
  • BI-relaterade och objektorienterade programspråk samt plug-ins
  • Datafångst, migrering och förädling; om BigData och Power BI
  • Prediktiv och preskriptiv analys; systemförståelse inom BI, att fatta beslut med hänsyn till IT-säkerhet samt geografiska och tekniska utmaningar och ekonomiska förutsättningar
  • Statistisk programmering och maskininlärning

 

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2019-05-24

2020-05-22

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Nackademin

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Business Intelligence-analytiker på Nackademin .