På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Byggprojektör BIM

Byggprojektör BIM

Nackademin

Byggprojektör BIM

Lär dig skapa virtuella byggnader med YH-utbildningen Byggprojektör BIM

Hur kommer byggnaden att se ut när den är klar? Kommer köket att få tillräckligt med solljus? Är det någon risk att taket kollapsar av blötsnö? Dessa viktiga frågor och många fler kan besvaras innan första spadtaget, med en BIM-modell. Vill du vara den som tar fram dessa virtuella byggnader och modeller? I så fall ska du läsa YH-utbildningen Byggprojektör BIM på Nackademin.

Vill du ha ett omväxlande, stimulerande, kreativt och socialt arbete där du använder såväl teoretiska som praktiska färdigheter med mycket (data)teknik? Då kan byggprojektör inom CAD-BIM vara något för dig! Och chansen är stor att du relativt snart jobbar som konsult eller anställd på ett byggföretag alternativt Projektering eller Arkitektbyrå. Eller varför inte inom förvaltning?

Utbildningen handlar om att skapa virtuella prototyper i 3D 4D 5D, vilket gör det möjligt att visualisera, granska och utvärdera byggprojekt redan på planeringsstadiet. Den här moderna arbetsmetoden håller nu snabbt på att ta över i och förändra hela branschen. Men det fattas mycket folk!

Arbetet är omväxlande, stimulerande, kreativt och socialt där du använder såväl teoretiska som praktiska färdigheter med mycket datateknik. Chansen är stor att du relativt snabbt efter utbildningen jobbar som konsult eller anställd på ett byggföretag alternativt projektering eller arkitektbyrå. Eller varför inte inom förvaltning?

Bred helhetssyn av byggprocessen
Vare sig du redan är i byggbranschen eller inte så har du här chansen att på två korta år skaffa dig en riktigt bra och attraktiv utbildning som byggprojektör med inriktning CAD-BIM.

Du kommer att få en bred helhetssyn vad gäller hela byggprocessen, under hela byggnadens livscykel, från planeringsstadiet till förvaltning och slutligen rivning. Du får kunskap om anläggnings- och byggteknik, -fysik, -konstruktion och arkitektur. För att kunna bli en bra projektör kommer utbildningen ge värdefulla kunskaper inom byggteknik, byggfysik, konstruktionsteknik och arkitektur. Du kommer även att få fördjupade kunskaper inom BIM processen och vad det innebär i arbetsmetodik och resursplanering samt hantering av avancerade datorbaserade BIM-verktyg för modellering, samordning, visualisering, kalkylering och tidsplanering.

Du får förstås lära dig att arbeta med BIM (Byggnads Informations Modellering) där du skapar avancerade 3D, 4D OCH 5D modeller i många olika BIM-verktyg.

Projektledning är också en viktig del av utbildningen där du går igenom presentationsteknik, målstyrning och projektarbete och får kunskap om de gruppdynamiska processer och strukturer som förekommer under arbete i projektform. Du får också förståelse för konflikthantering, intressekonflikter och vad som faktiskt karaktäriserar ett effektivt team. Dessutom behandlas grundläggande arbetsrätt samt avtalsrätt. Utbildningen avslutas med ett examensarbete.

Byggprojektör BIM är en mycket efterfrågad kompetens
BIM är en effektiv arbetsmetod inom byggbranschen som bygger på modern teknik. Genom att provbygga ett projekt i datorn kan man spara både tid och resurser, så vi räknar med att det är en kompetens som kommer att få en allt större betydelse inom branschen. Särskilt som byggbranschen generellt präglas av stora pensionsavgångar i och med att den ansenliga gruppen 40-talister nu lämnar över till en ny generation. Tidigare studenter som har läst den här utbildningen har gjort LIA-praktik hos företag som Sweco Architects, Bjerking, NCC, White Arkitekter, Tyréns, Trafikverket och ÅF.

Yrkesroller efter avslutad utbildning

 • BIM-projektör
 • BIM-Samordnare
 • 3D-Visualiserare inom bygg- och arkitektsektorn
 • CAD-Konsult inom bygg- och arkitektsektorn
 • Projektledare

Utbildningens innehåll

 • BIM-teori och byggprocessen 40 Yh-poäng
 • BIM-verktyg: 3D-modellering 30 Yh-poäng
 • BIM-verktyg: installationer och samordning 30 Yh-poäng
 • BIM-verktyg: kalkyl, 4D och 5D 15 Yh-poäng
 • Byggkonstruktion - analys och dimensionering 40 Yh-poäng
 • Byggtekniska lösningar och byggfysik 40 Yh-poäng
 • Examensarbete 40 Yh-poäng
 • LIA 1 45 Yh-poäng
 • LIA 2 75 Yh-poäng
 • Projektsamarbete 20 Yh-poäng
 • Ritteknik 25 Yh-poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2020-05-22

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Byggprojektör BIM på Nackademin .