På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Frontend-utvecklare

Frontend-utvecklare

Nackademin

Frontend-utvecklare

Som Frontend-utvecklare arbetar du med presentationslagret – det man ser och använder när man surfar på en webbplats. Det gäller att skapa logisk och effektiv Frontend-kod för att göra sidorna så enkla, lättlästa, snabbladdade och användarvänliga som möjligt. Men de ska också fungera lika bra oavsett om man använder en webbläsare, smartphone eller surfplatta. Och det kräver specialistkompetens som det är brist på idag. Om du är duktig på problemlösning, har en väl utvecklad social kompetens och god samarbetsförmåga – då kan det här vara utbildningen för dig!

En Frontend-utvecklare är alltså ingen utvecklare av mobila och fristående webbapplikationer – en App-utvecklare – utan en som är bra på webb. Frontend kräver därför särskild kompetens när det gäller till exempel prestanda och responsiv design, som det är brist på idag.

Utbildningen
Här får du lära dig att självständigt – i arbetsgrupp eller på egen hand, inhouse eller på konsultbasis –ansvara för och samarbeta kring planering och genomförande av ett projekts Frontend-utveckling. Du ska kunna välja rätt utvecklingsverktyg för att uppnå mål enligt en kravspecifikation. Och med hänsyn till vad kundens verksamhet kräver ska du fungera tillsammans med användare, andra arbetsgrupper och företagsledning, samt medverka till att
på bästa sätt lösa förekommande uppgifter.

LIA
En stor del av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats. Där får du under erfaren handledning omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Där har du också chansen att lära dig mer om vilka utmaningar som finns i yrkesrollen, skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan.

På Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i både innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA (Lärande i Arbete = praktik på arbetsplats) så är Nackademin också en självklar rekryteringsbas, och våra studenter har gott rykte i branschen.

Yrkesroller efter avslutad utbildning

  • Frontend-utvecklare
  • Webbutvecklare

De flesta Frontend-utvecklarna söks av kommunikations-/webbyråer, men även andra företag som söker intern kompetens, samt av IT-konsulter. I framför allt Stockholm är den svenska spelindustrin beroende av Frontend-utvecklare.

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2019-08-19

Slut

2019-05-24

2020-05-22

2021-06-11

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2019-04-30

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

Nackademin

Laddar...