På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Frontend-utvecklare

Frontend-utvecklare

Nackademin

Frontend-utvecklare

Som Frontend-utvecklare arbetar du med presentationslagret – det man ser och använder när man surfar på en webbplats. Det gäller att skapa logisk och effektiv Frontend-kod för att göra sidorna så välfungerande, innovativa och funktionella som möjligt. Men de ska också fungera lika bra oavsett om man använder en webbläsare, smartphone eller surfplatta. Det teknologiska skiftet som sker ex. inom handeln kräver specialistkompetens som det är brist på idag. Om du är intresserad av en bransch där nya metoder introduceras kontinuerligt, programmering och problemlösning – då kan det här vara utbildningen för dig!

Webbplatserna har utvecklats från att bara informera, till att idag vara dynamiska och interagerande. Sidornas gränssnitt ska också anpassas efter alla de sätt man vill komma åt dem på. Det handlar förstås om programmering och scripting. För att skapa interaktivitet och responsivt innehåll används en mix av JavaScript och ramverk, tillsammans med HTML och CSS.

Yrkesroller efter utbildningen

De flesta Frontend-utvecklarna söks av frontend-/kommunikations-/webbyråer, men även andra företag som söker intern kompetens, samt av IT-konsulter. En frontend-utvecklare behöver både bred kunskap inom programmering och specialiserade kunskaper inom webbläsares förutsättningar, webbstandarder och specifikationer. Yrkesrollen kräver god problemlösnings- och kommunikationsförmåga då man i ett projekt samarbetar med olika discipliner både internt och med konsulter. Det kan handla om t ex UX-designers, backend-utvecklare, testare, designers och produktägare.

Yrkesroller efter slutförd utbildning som Frontend-utvecklare:

 • Frontend-utvecklare
 • JavaScript-utvecklare
 • Webbutvecklare
 • Gränssnittsutvecklare

Utbildningen

Nackademins yrkeshögskoleutbildning Frontend-utvecklare ger dig möjligheter att förstå och förklara utvecklingsprocessens alla skeden. Du lär dig att självständigt kunna välja arbets- och projektmetodik för att kunna skapa effektiv Frontend- kod. Dessutom får du kunskaper i de specifika utvecklingsmiljöer, programspråk, riktlinjer och förutsättningar webben ställer.

Du som väljer att studera till Frontend-utvecklare behöver förståelse och färdigheter i det engelska språket, då arbetet med stor sannolikhet kan komma att ske med kunder som även har en internationell närvaro trots säte i Sverige. Även många av de verktyg och ramverk som används är skrivna på och kommunicerar på engelska. Under utbildningen kommer en del kurser ha inslag av engelska i form av instruktioner och inlämningsuppgifter för att ge dig kunskapen inom det vokabulär och begrepp inom branschen som behövs för att kunna arbeta på en internationell marknad. Du kommer även återkommande att komma i kontakt med texter, projektplaner och uppdragsbeskrivningar skrivna på engelska i sitt yrkesutförande.

Huvuddelen av utbildningen hålls på plats, men vissa utvalda delar av kurserna kommer att genomföras på distans med liveföreläsningar som spelas in.

I utbildningen Frontend-utvecklare ingår bl a:

 • JavaScript: Det viktigaste i utbildningen bl a programmeringsmetodik och programmering i JavaScript, JavaScript kodning för frontend-utveckling, objektorientering och exekveringskontext av funktioner samt hur man hämtar data till en webbsida, typiska tillämpningar med JavaScript och skapa en interaktiv upplevelse på en webbsida.
 • Utvecklingsspråk som HTML och CSS
 • Agil projektmetodik
 • Frontend-arkitektur och kommunikation med olika API:er
 • Versionshanteringsverktyg, såsom Git
 • Relevanta backend-språk för interaktion med databaser och CMS-system
 • Installera och använda ett CMS för att kunna anpassa sin frontend-kod efter detta
 • Devops: flödet av leveranser
 • Skriva enhetstester och utföra enhetstestning av frontend-kod
 • Hantera grafikprogram för att konvertera och anpassa bildfiler för webben

Studieort

Solna kommun

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2021-06-11

Branscher

Data & IT

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Frontend-utvecklare på Nackademin .