På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Internet of Things-utvecklare

Internet of Things-utvecklare

Nackademin

Internet of Things-utvecklare

Ansökan för den här utbildningen öppnar den 13 januari 2022 men det går bra att göra en intresseanmälan.

Som utvecklare inom Internet Of things är det du som skapar kommunikation mellan maskiner och människa! Gillar du att programmera inom olika programmeringsspråk för att få sensorer att kommunicera med varandra? Vill du med teknisk problemlösning kunna skapa framtidens IT-lösningar för ett smartare och uppkopplat samhälle? Då är utbildningen Internet of Things-utvecklare något för dig!

Som IoT-utvecklare arbetar du med programmering av inbyggda system i saker, som exempelvis hushållsapparater, maskiner, energisystem eller bilar. Som IoT-utvecklare är det viktigt att du har förståelse för att nya kommersiella och tekniska möjligheter utvecklas snabbt.

Yrkesroller efter utbildningen

Utbildningen Internet of things-utvecklare är för dig som vill jobba inom världens snabbast växande tvärvetenskapliga område som omfattar sensorer och sensorsystem, Big data-analyser, visualisering och interaktion till användarupplevelse, beteendevetenskap och nya affärsmodeller. För att passa in i rollen som Internet of Things-utvecklare, bör du ha ett stort intresse för att programmera för att skapa nya tekniska och smarta lösningar. Du älskar ny teknik och vill vara med i en ny och växande bransch som utvecklar kommunikationen mellan oss och våra prylar.

  • Systemutvecklare IoT
  • Applikationsutvecklare IoT
  • IoT-arkitekt

Utbildningen

Utbildningen är bred och du kommer använda flera olika programmeringsspråk som Python, Java, C# och C/C++ du kommer också få kunskap och färdigheter inom  IT-säkerhet, Big Data och testning. Efter avslutad utbildning kan du välja om du vill fördjupa dig inom ett område eller välja en bred yrkesroll.

Du kommer efter utbildningen kunna utveckla system och datorprogram primärt för användningsområden inom IoT. Du får lära dig väsentlig hårdvarunära C-programmering och att implementera algoritmer i hård och/eller mjukvara, samt använda integrationsteknologi- och metoder som SOAP, REST, XML, Web Services och JSON. Du får också kunskap i Datalagring och utvinning av data för analys av data samt om analytiska och transnationella databaser.

Syftet är att du självständigt och i projektgrupper ska kunna skapa IoT prototyper och lösningar kopplat till nya affärsområden och användarens behov.

Läs mer om utbildningen här!

Studieort

Solna kommun

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2022-08-22

Slut

2022-06-03

2023-06-01

2024-06-01

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Internet of Things-utvecklare på Nackademin .