Mjukvaruutvecklare, inbyggda system och IoT. bild

Mjukvaruutvecklare, inbyggda system och IoT.

Som Mjukvaruutvecklare inom IoT är du med i teknikens framkant när vi kopplar upp oss mot våra prylar. Var med och utveckla självkörande bilar eller gör en hel stad mer smart och digital!

Utbildningen
Mjukvaruutvecklare, inbyggda system och IoT är en bred YH-utbildning med tydligt fokus på avancerad programmering. Du kommer använda dig av flera olika programmeringsspråk som Python, Java, C# och C/C++ samt få kunskaper och färdigheter inom IT-säkerhet och systemtestning. Efter avslutad utbildning kan du välja om du vill fördjupa dig inom ett område eller välja en bred yrkesroll.

Efter avslutad utbildning kommer du kunna utveckla system och datorprogram primärt för användningsområden inom IoT och inbyggda system. Du får grundligt lära dig hårdvarunära C-programmering och att implementera algoritmer i hård och/eller mjukvara, samt använda integrationsteknologi- och metoder som SOAP, REST, XML, Web Services och JSON.

Syftet är att du självständigt och i projektgrupper ska kunna skapa IoT prototyper och lösningar kopplat till nya affärsområden efter användarens behov.

Särskild behörighet:

 • Matematik 2/B (Du behöver ha godkända betyg i antingen matematik 2a, 2b eller 2c. Motsvarar även matematik B)
 • Programmering A/1

Händelser

oktober 2023

onsdag
18
oktober

Yrkesutbildningsmässa

  Adress: Stockholmsmässan i Älvsjö. För mer information var god se yrkeframtid.se

  torsdag
  19
  oktober

  Yrkesutbildningsmässa

   Adress: Stockholmsmässan i Älvsjö. För mer information var god se yrkeframtid.se