På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Programutvecklare Java

Programutvecklare Java

Nackademin

Programutvecklare Java

Studera programutvecklare Java på Nackademin! 

Vill du jobba med ett av världen mest använda programmeringsspråk? Är du en kreativ problemlösare? Ta chansen att jobba med Java! Du hittar det i allt från spel och appar i mobiltelefoner till stora säkerhetskritiska banksystem. En utbildning i Java-programmering är en bra investering för framtiden!

Java är ett plattformsoberoende, objektorienterat programmeringsspråk. Det är anpassat för många olika typer av mjukvarusystem vilket gör att det är vanligt förekommande hos företag, oavsett verksamhet. Det finns bland annat i serverbaserade backend-system, webblösningar, olika inbyggda system t ex i flygplan och bilar samt mobila applikationer.

Avancerad utbildning som ger dig rätt spetskompetens
Utbildningen ger dig de verktyg som krävs för att arbeta med både Java Standard Edition och Java Enterprise Edition. Du får lära dig att programmera applikationer för både desktop och webb men också kunskaper i allt från databashantering till övergripande kodstruktur och JavaScript.

Stor efterfrågan på YH-utbildade Java-utvecklare
Det råder brist på Java-utvecklare i Sverige och under de senaste åren har behovet ökat. Fler och fler företag väljer att arbeta med plattformar baserat på mer fri mjukvara och i dagsläget är Java den mest välkända av dessa. Dessutom har Java varit ett av de största programmeringsspråken under många år vilket gör att det finns en stor mängd befintlig kod som behöver förvaltas och utvecklas.

Efterfrågan av kunniga Java-programmerare ser ut att tydligt öka under de kommande åren. Branschen är positiv till YH-utbildade utvecklare eftersom deras praktiska kunnande gör att de snabbt kan komma in i arbetet och leverera. Tidigare studenter som har läst den här utbildningen har gjort LIA-praktik hos företag som Sony, Chas Visual Management, Jajja Media Group, Pricerunner, Frostlight Solutions och NetEnt.

Yrkesroller efter avslutad utbildning

 • Programutvecklare Java
 • Applikationsprogrammerare Java
 • Webbprogrammerare Java
 • Systemutvecklare

Utbildningen
Utbildningen Programutvecklare Java ger dig verktygen för att arbeta med både Java Standard Edition och Java Enterprise Edition. Du kommer att lära dig att programmera applikationer för både desktop och webb. Du får även kunskaper i allt från databashantering till övergripande kodstruktur och JavaScript.

En fjärdedel av utbildningen Programutvecklare Java är förlagd på en verklig arbetsplats genom en LIA-praktik. Tidigare studenter som har läst den här utbildningen har gjort LIA-praktik hos företag som Sony, Chas Visual Management, Jajja Media Group, Pricerunner, Frostlight Solutions och NetEnt.

Att studera på Nackademin innebär att du studerar till ett yrke och inte ett ämne. Detta kräver av dig som student disciplin, stor drivkraft och eget ansvar för dina studier. Du ansvarar själv för dina studier och vi ger dig förutsättningar för att lyckas! Utbildningen bedrivs på heltid men vissa dagar är förlagda för självstudier. Dessa dagar kan tillexempel vara till för att du på egen hand ska kunna fördjupa dig inom de områden i utbildningen som du önskar få mer kunskap inom.

I utbildningen ingår bl a:

 • Utveckla applikationer och program i Java
 • Tekniker som används för utveckling av programvara, nätverk och webservices i Java Standard Edition och Java Enterprise Edition
 • Agil projektmetodik
 • Designa, skapa och optimera databaser genom metoderna modellering och normalisering
 • Hur versionshantering fungerar i ett programmeringsprojekt
 • säkerhetskrav och rutiner för informationssäkerhet
 • problemlösning och felsökning i applikationer
 • göra anrop mot REST-tjänster
 • Skapa UML-diagram för kravmodellering, analys och design av datasystem
 • Skapa applikationer som kommunicerar över ett nätverk med hjälp av sockets
 • Utveckla och produktionssätta molnbaserade lösningar

Utbildningsledare
Sara Strömvall
Programutvecklare Java, Kvalitetssäkrare och testare inom IT
073-682 34 57

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2021-08-01

2022-08-01

Slut

2021-05-21

2022-06-03

2023-08-01

2024-08-01

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Programutvecklare Java på Nackademin .