På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Programutvecklare Java

Programutvecklare Java

Nackademin

Programutvecklare Java

Studera programutvecklare Java på Nackademin! 

Vill du jobba med ett av världen mest använda programmeringsspråk? Är du en kreativ problemlösare? Ta chansen att jobba med Java! Du hittar det i allt från spel och appar i mobiltelefoner till stora säkerhetskritiska banksystem. En utbildning i Java-programmering är en bra investering för framtiden!

Den här utbildningen är öppen för ansökan och sista ansökningsdagen är den 30 april 2019

Java är ett plattformsoberoende, objektorienterat programmeringsspråk. Det är anpassat för många olika typer av mjukvarusystem vilket gör att det är vanligt förekommande hos företag, oavsett verksamhet. Det finns bland annat i serverbaserade backend-system, webblösningar, olika inbyggda system t ex i flygplan och bilar samt mobila applikationer.

Avancerad utbildning som ger dig rätt spetskompetens
Utbildningen ger dig de verktyg som krävs för att arbeta med både Java Standard Edition och Java Enterprise Edition. Du får lära dig att programmera applikationer för både desktop och webb men också kunskaper i allt från databashantering till övergripande kodstruktur och JavaScript.

Stor efterfrågan på YH-utbildade Java-utvecklare
Det råder brist på Java-utvecklare i Sverige och under de senaste åren har behovet ökat. Fler och fler företag väljer att arbeta med plattformar baserat på mer fri mjukvara och i dagsläget är Java den mest välkända av dessa. Dessutom har Java varit ett av de största programmeringsspråken under många år vilket gör att det finns en stor mängd befintlig kod som behöver förvaltas och utvecklas.

Efterfrågan av kunniga Java-programmerare ser ut att tydligt öka under de kommande åren. Branschen är positiv till YH-utbildade utvecklare eftersom deras praktiska kunnande gör att de snabbt kan komma in i arbetet och leverera. Tidigare studenter som har läst den här utbildningen har gjort LIA-praktik hos företag som Sony, Chas Visual Management, Jajja Media Group, Pricerunner, Frostlight Solutions och NetEnt.

Yrkesroller efter avslutad utbildning

 • Programutvecklare Java
 • Applikationsprogrammerare Java
 • Webbprogrammerare Java
 • Databasprogrammerare
 • Systemprogramerare

En tredjedels praktik på ett företag i branschen
Mer än en tredjedel av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats genom en LIA-praktik. Där får du under erfaren handledning omsätta teori i praktisk övning för att utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Där har du också chansen att skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan. Tidigare studenter som har läst den här utbildningen har gjort LIA-praktik hos företag som Sony, Chas Visual Management, Jajja Media Group, Pricerunner, Frostlight Solutions och NetEnt.

På Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i utbildningens innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA- praktiken så är Nackademin också en självklar rekryteringsbas, och våra studenter har gott rykte i branschen.

Utbildningens innehåll

 • Application Lifestyle Management 15 Yh-poäng
 • Databasteknik och Java 30 Yh-poäng
 • Examensarbete 30 Yh-poäng
 • Java backend 50 Yh-poäng
 • Java-utveckling 20 Yh-poäng
 • Klientutveckling 30 Yh-poäng
 • LIA 1 60 Yh-poäng
 • LIA 2 65 Yh-poäng
 • Objektorienterad analys och design 15 Yh-poäng
 • Objektorienterad programmering och Java 55 Yh-poäng
 • Teknikfördjupning 30 Yh-poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2020-05-22

2021-05-21

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Programutvecklare Java på Nackademin .