På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Tandsköterska - Distans

Tandsköterska - Distans

Nackademin

Tandsköterska - Distans

Längd på utbildning: 1,5 år
Pris: 68 000 kr ink moms
Utbildningsstart: 22 augusti 2022
Sista ansökningsdag: 2 maj
Sista kompletteringsdag: 6 juli
Antagningsbesked: 30 juni
Behörighetsprov öppna t.o.m: 6 juni
YH-poäng: 325
Plats: Distans
CSN-berättigad: Ja

Anmälningsavgiften är 68 000 kr ink. moms. Utbildningen är studiemedelsberättigande. Du kan alltså få bidrag eller lån av CSN för att gå denna utbildning. Studiemedel består av två delar - ett bidrag som du får, och ett lån som du måste betala tillbaka. Studiemedel är till för dig som studerar på till exempel högskola, universitet, komvux eller yrkeshögskola. 

Att jobba som tandsköterska är ett omväxlande och utvecklade arbete med en rad varierande uppgifter. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att assistera tandläkare och tandhygienister i olika behandlingssituationer, utföra smittskyddsarbete och tillämpa hygienrutiner i det dagliga arbetet samt bemöta patienter och instruera i sjukdomsförebyggande åtgärder. På Nackademins utbildning kommer du bland annat att lära dig att avlägsna tandsten, utföra profylax, munhygienkontroll samt polering, självständigt assistera vid tandvårdsbehandlingar och föreslå lösningar på problem och mycket mer.

Du som väljer att studera till tandsköterska behöver förståelse och färdigheter i det engelska språket då du kommer att behöva informera och kommunicera inom arbetsområdet på engelska.

I utbildningen ingår följande kurser:

  • Anatomi, anestesi och farmakologi
  • Etik, bemötande och kommunikation
  • Lärande i arbete 1
  • Lärande i arbete 2
  • Lärande i arbete 3
  • Material, miljö och hantering av farligt avfall Odontologi 1
  • Odontologi 2
  • Oral hälsa 1
  • Oral hälsa 2
  • Tandvårdens verksamhet och organisation Vårdhygien och smittskydd

Eftersom utbildningen till tandsköterska bedrivs på distans krävs det att du som deltagare har tillgång till en dator med internetuppkoppling. Kurslitteratur och utbildningsmaterial i form av videoinspelade föreläsningar, övningar, seminarier och Power Point-presentationer distribueras via Nackademins studentportal och respektive kurswebb. 
Det ingår sex fysiska, obligatoriska träffar totalt under utbildningens gång (2 st per termin).

Möjlighet till individuell studieplan finns. Kontakta utbildningsledare Anastasia Halas för mer information ([email protected], 070-494 67 94).

Kostnader

Anmälningsavgiften är 68 000 kr ink. moms och betalas enligt förfallodatum på fakturan som skickas ut efter att vi har bekräftat din anmälan och din behörighet. I avgiften ingår kurslitteratur.

I samarbete med Human Finans erbjuder vi möjligheten att låna på kredit till anmälningsavgiften. Human Finans erbjuder bland annat räntefria delbetalningar under 12 månader. Besök www.humanfinans.se, och följ instruktionerna.

Du som får studiemedel kan ansöka om merkostnadslån från CSN för extra kostnader i samband med studierna, exempelvis för undervisningsavgift. Läs mer om merkostnadslån här.

Om du betalar via merkostnadslån från CSN då behöver du i god tid ansöka om merkostnadslån så att du redan vet innan antagningsbeskedet skickas ut om du kommer att kunna få det beviljat eller inte.

Utbildningen är studiemedelsberättigande. Du kan alltså få bidrag eller lån av CSN för att gå denna utbildning.

Studietakt

100%

Poäng

325 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2022-09-01

2023-09-01

Slut

2023-06-09

2023-12-22

2024-12-20

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2022-01-24

Studerandeavgift

Denna utbildning tar ut en studerandeavgift.

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt
Utbildningens webbsida

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Tandsköterska - Distans på Nackademin .