På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

UX Designer

UX Designer

Nackademin

UX Designer

En UX–Designers roll är att förstå sig på användaren genom olika väletablerade metoder, där slutmålet är att tillsammans med utvecklare kunna skapa användarvänliga produkter.

Linkedin rankade nyligen de mest eftertraktade tjänsterna 2019, där rollen UX Designer låg på plats fem 2019 (källa ”det blå kuvertet”). Sedan Nackademin började bedriva UX programmet har efterfrågan ökat kontinuerligt för varje år. För många företag är det helt avgörande att de implementerar UX processer i sitt dagliga arbete, för att klara av konkurrensen i samband med den digitalisering som pågår just nu. Helt enkelt, ett tydligt och användarvänligt gränssnitt är ofta helt avgörande för om en konsument väljer att klicka på ”köp”.

Som UX Designer har du möjligheten att jobba inom en mängd branscher, allt från produktbolag, banker, byråer, IT företag mm.

Är du socialt lagd, intresserad av psykologi, nyfiken på människor och deras beteende, vill jobba i utvecklingsteamenligt agila metoder, så kan rollen UX-designer vara yrket för dig!

Yrkesroller efter utbildningen
Det finns en stark efterfrågan på användbarhetsspecialister som har kunskap om användarcentrerad design med hänsyn till olika webbplattformar och skärmstorlekar.
Här är några av de yrkesroller som du kan jobba med efter den här utbildningen:

 • UX-designer
 • Användbarhetsdesigner

Utbildningen
UX-utbildningen på Nackademin är en väletablerad utbildning med höga resultat. Exempel på detta är utvärderingar på i snitt 5 av 6 möjliga, starkt nätverk med UX-branschen, 90% av de studerande får jobb och då bland några av de hetaste företagen inom UX-området. De utbildare som Nackademin använder sig av  är några av de mer framstående UX-designers i branschen.

Att studera på Nackademin innebär att du studerar till ett yrke och inte ett ämne. Detta kräver av dig som student,disciplin, stor drivkraft och eget ansvar för dina studier. Du ansvarar själv för dina studier och vi ger dig förutsättningar för att lyckas! Utbildningen bedrivs på heltid men vissa dagar är avsatta för självstudier. Dessa dagar kan till exempel vara till för att du på egen hand ska kunna fördjupa dig inom de områden i utbildningen UX-designer som du önskar få mer kunskap inom.

Efter utbildningen UX-designer ska du självständigt och i grupp kunna jobba i agila projekt, för att kunna designa och skapa produkter med en hög användarvänlighet.
I utbildningen ingår bl a:

 • Skapa prototyper för webb, tjänster eller multimediaprodukter med hjälp av wireframes, designskisser eller i CSS/HTML.
 • Metoder inom UX, som effektkartläggning, hypoteser och användningstester.
 • Utföra behovsanalyser och utifrån dessa skapa t.ex. wireframes och user stories.
 • Agila arbetssätt och processramverk.
 • Användarcentrerad design.
 • Grundläggande förståelse av programmering.
 • Interaktionsdesign för plattformar med fokus på användarbehov och affärsnytta.
 • Affärsmannaskap och kommunikation.
 • Verktyg för att utveckla etisk, hållbar och inkluderande design.
 • Informationsarkitektur.
 • Metoder för insamling av användarkrav, kartläggning av målgrupper, innehållskartläggning samt mål- och effektkartläggning.

Utbildningsledare
Mikael Boman
UX-designer, Internet of Things-utvecklare
072-194 50 9

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2021-08-01

2022-08-01

Slut

2021-05-21

2022-06-03

2023-08-01

2024-08-01

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om UX Designer på Nackademin .