Producent film och tv-drama

En spännande producentutbildning i Stockholm, mitt bland mediehusen i Frihamnen. Om du har erfarenhet från branschen är detta din chans!

Som producent inom film och tv-drama får du det övergripande ansvaret för produktionen.

Som producent fattar du beslut om produktionsstart, vilket leder till inspelningsfasen där du tar ekonomiska och praktiska beslut. Du reser med ditt team till olika inspelningsplatser och upprättar ett lokalt produktionskontor för att planera en säker och hållbar inspelning.

Utbildningen
Utbildningen bedrivs i Stockholm och ger dig insikt i rekryteringsprocessen för filmteamet. Du kommer lära dig om alla avtal och förhandlingar som rör produktionen, inklusive agenter för skådespelarna. Du kommer också att samarbeta med olika underleverantörer framför och bakom kameran. Utbildningen ger dig värdefulla kontakter med producenter och möjligheten att arbeta med projektutveckling och produktion på etablerade film- eller tv-bolag.

Utbildningen passar dig som har några års erfarenhet inom film- eller tv-branschen. Du som är en problemlösare och som kommunicerar tydligt och dokumenterar väl. Yrket innefattar att planera och leda och du behöver ha en förståelse för arbetsprocesser inom kreativa och agila projekt. Du ser fördelar med att arbeta frilans och använder olika planeringsprogram, kalkylprogram samt kreativt arbete och kommunikation. Dina verktyg är din kreativitet, mobil och dator.

LIA
Din praktik (LIA1 och LIA2) kommer att genomföras på en filmproduktion eller ett produktionsbolag. Det ger dig möjlighet att skapa värdefulla kontakter som kan guida dig vidare till jobb inom branschen.

Grundläggande behörighet
För att uppfylla grundläggande behörighet till yrkeshögskolan måste du ha förkunskaper som motsvarar utbildning på gymnasienivå.

Händelser

april 2024

tisdag
9
april

Öppet hus

Kl. 16:00-18:00

    Vi har Öppet hus i Stockholm, Göteborg och Malmö. Välkommen!