VVS-ingenjör

Utbildning till VVS-ingenjör hos Newton är den perfekta vägen för dig som vill arbeta med teknik och miljövetenhet.

Utbildningen öppnar upp en värld av möjligheter inom ett brett och eftertraktat yrkesområde. Som VVS-ingenjör kan du anta rollen som projektledare, där du leder planering och installation av avancerade VVS-system. Alternativt kan du välja att bli konstruktör, där du använder CAD och andra tekniska verktyg för att designa och skapa effektiva VVS-lösningar.

Denna utbildning sätter dig mitt i framtidens utmaningar när det gäller hållbarhet. VVS-ingenjörer har en avgörande roll i att utforma system som minskar avfall, sparar vatten och minimerar negativ påverkan på miljön. Med tekniska innovationer kan VVS-ingenjörer också integrera solenergi, regnvattensamling och andra hållbara metoder i VVS-system för att minska miljöpåverkan och spara värdefulla resurser.

Vi erbjuder inte bara en utbildning utan en väg till en framgångsrik karriär. Vår nära koppling till ledande branschföretag gör att utbildningen är skräddarsydd efter de kompetenskrav som företagen ställer. Genom våra två praktikperioder får du inte bara teoretisk kunskap utan också värdefull praktisk erfarenhet. Dessutom öppnar dessa perioder dörren till nätverkande och möjligheten att knyta viktiga kontakter med framtida arbetsgivare.

Studierna på Newtons yrkeshögskola ger dig både erfarenhet och kompetens, en ovärderlig kombination inom fastighetsförvaltning och VVS-branschen.

Efter utbildningen kan du arbeta som:

  • VVS-ingenjör
  • VVS-projektledare
  • VVS-konstruktör
  • VVS-projektör

Särskilda förkunskaper för utbildningen
Ett högskoleförberedande program, VVS- och fastighetsprogrammet, eller motsvarande

  • Lägst betyget E i Svenska 2 eller betyget Godkänd i Svenska B, eller motsvarande
  • Lägst betyget E i Matematik 2 (A, B eller C) eller betyget Godkänd i Matematik B, eller motsvarande
  • Lägst betyget Godkänd/E i någon av de gymnasiala kurserna Ellära 1, Energiteknik 1, Mät- och reglerteknik, Mät- och styrteknik, Verkstadsteknik, Praktisk ellära, Systemuppbyggnad, Värmelära, Verktygs- och materialhantering, VVS-teknik, Ventilationsteknik, Fastighetsservice eller motsvarande kunskaper från andra kurser alternativt arbetslivserfarenhet.

Händelser

april 2024

tisdag
9
april

Öppet hus

Kl. 16:00-18:00

    Vi har Öppet hus i Stockholm, Göteborg och Malmö. Välkommen!