Yrkesutbildningar i Höör

YH-utbildningar som erbjuds i Höör. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.

Din sökning på yrkesutbildningar Höör gav 1 träffar

Vatten och miljötekniker

Arena Yrkeshögskola

Är du intresserad av miljö, vatten och sporras av att utveckla ett mer hållbart samhälle?

Utbildningen
Utbildningen innehåller 8 fysiska träffar, vi träffas 2 gånger per termin och då cirka 1-4 dagar vardera. Under minst två gånger per termin kommer de studerande att få arbeta praktiskt under flera dagar på ett yt- eller grundvattenverk samt reningsverk med ett eget laboratorium.

Vi har 2 föreläsningar per vecka på vardera 2-3 timmar via Teams. Övrig tid ägnas åt självstudier.

Som vatten- och miljötekniker är det din uppgift att se till att våra vattenförsörjningssystem fungerar så bra som möjligt. För att det ska vara möjligt krävs stora insatser i form av både drift och underhåll av dessa system.

Du kommer efter utbildningen att ha en spännande tid framför dig. Området är stort och du kan därför hamna i en mängd olika typer av yrkesroller. Arbetsuppgifterna tenderar att bli alltmer specialiserade i en större kommun. I mindre kommuner är det troligt att du arbetar mer över hela fältet.

VA-sektorn står inför stora förändringar och utmaningar, med en åldrande yrkeskår där många kommer att gå i pension. Som utbildad vatten- och miljötekniker kan du därför räkna med att du kommer direkt ut i jobb efter avslutad examen.

Yrken inom vatten- och miljöteknik:

  • VA-drifttekniker
  • VA-driftingenjör
  • VA-processingenjör
  • VA-utredningsingenjör
  • VA-projektledare
Utbildningsstart
2024-08-26
Utbildningsslut
2026-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-31
Branscher
Bygg & fastighet
Övrigt
Teknik & tillverkning
Studieort
DISTANS (Höörs kommun)