YH-utbildningar som erbjuds i Norrtälje. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkesutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Platsunden på orterna Eskilstuna, Malmö, Norrtälje, Stockholm
Under utbildningen får du lära dig om Arbetsledarens roll, dess funktion i organisationen och på byggplatsen och hur samarbetet med övriga aktörer, entreprenörer och arbetslag fungerar.
Som Arbetsledare har du en ansvarfull och omväxlande roll i det dagliga driftarbetet. Du biträder platschefen på anläggningsprojekt och ansvarar för att sysselsätta projektet, planera, instruera och följa upp arbetet ute i produktionen.
Som Arbetsledare befinner du dig ute på anläggningsprojekten och är den som säkerställer att arbetet fungerar enligt plan.
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:
Utbildningen är på heltid och platsbunden, med lärare på livelänk, på orterna Eskilstuna, Gävle, Hudiksvall, Katrineholm, Norrtälje, Östersund, Ronneby
Utbildningen Byggproduktionsledare inom renovering, ombyggnad och tillbyggnad (ROT) passar dig som drömmer om en ledande roll inom samhällsbyggnad.
Som Byggproduktionsledare inom renovering, ombyggnad och tillbyggnad (ROT) leder du arbetet i byggprojekt och är den som ansvar för hela byggprocessen. Du kommer ha en samordnande roll med kunskap om byggproduktionens alla delar. Inom ROT utgår man från befintliga byggnader och gör en plan utifrån de förutsättningar som finns.
Yrket ställer krav på att du som Byggproduktionsledare har god kännedom om fastigheten och att du inför byggstarten gör en noggrann inventering för att undvika att stöta på stora problem. Du kommer jobba nära boende i fastigheten och fastighetsägare, vilket ställer krav på god kommunikation och planering.
Under Byggproduktionsledare utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om renoveringsprojekt, teknisk utveckling och energieffektivisering. Du lär dig specifika kunskaper inom ROT såsom byggnadstekniska lösningar från olika tidsperioder, stambyten, om kulturmiljölagen, energieffektivisering av äldre byggnader och olika renoveringstekniker.
Exempel på yrkestitlar förutom Byggproduktionsledare:
Behörighet
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:
- Matematik B / Matematik 2
ELLER
- Bygg och anläggning 2
Utbildningen är platsbunden, med lärare på livelänk, på orterna Eskilstuna, Gävle, Katrineholm, Norrtälje och Östersund
Front end developer-utbildningen passar dig som vill du utveckla framtidens användarvänliga hemsidor och appar i en kreativ och eftertraktad yrkesroll.
Yrkesrollen har vuxit fram ur det som tidigare generellt kallades webbutvecklare och idag efterfrågas främst kunskaper inom språken JavaScript, HTML5, CSS3.
Utbildningen och yrkesrollen passar dig som, utöver god teknisk kunskap, har en bra samarbets- och problemlösningsförmåga – och är duktig på att förstå uppdragsgivarens och slutanvändarens behov. Det finns gott om jobb och uppdrag på allt från mindre start-ups till byråer och större företag.
Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper i att utveckla mot CMS-verktyg och interaktion med databaser. Du lär dig att programmera i JavaScript och strukturera JavaScript-projekt.
Mjukvaruutveckling är en central roll mot en fortsatt digitalisering, och Javascript är ett av de mest efterfrågade programmeringsspråket.
Exempel på yrkestitlar förutom Front end developer:
Behörighet
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i de olika särskilda behörighetskurserna nedan:
- Matematik B / Matematik 2
- Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk
- Engelska 6
- Programmering 1
Utbildningen går via KYH Anywhere och du kan välja mellan Anywhere-orterna: Hudiksvall, Ronneby, Norrtälje och Gotland. Att studera via Anywhere innebär en platsbunden undervisning på din valda ort med lärare på livelänk.
Som Installationsingenjör har du en hög tekniskt sakkunnig kompetens inom solenergi, elbilsladdning, energilagring och installationsfrågor. Du kommer ha en ledarskapsroll inom installation och arbeta nära projektörer, leverantörer, montörer och installatörer samt kunder och beställare. Som Installationsingenjör leder du arbetet genom hela produktlivscykeln från beställarkrav och planering, riskbedömningar, kvalitetskontroller till att överse installation, drift och underhåll utförs säkerhetsmässigt mot hållbara mål.
En Installationsingenjör överser och projektleder arbetet kring monteringen av solenergi, elbilsladdning och energilagring med fokus på batteri.
Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om solel och dess roll i det svenska elnätet, installation av laddboxar för elbilar samt planering och ekonomi av kalkylering, lönsamhetsberäkningar, logistik och tidplaner.
Du kommer således få goda kunskap inom de lagar, regelverk och styrdokument inom installation och entreprenad samt stark kompetens inom ledarskap och projektledning.
Fler Installationsingenjörer inom solel, lagring och laddning efterfrågas av arbetsmarknaden.
Exempel på yrkestitlar förutom Installationsingenjör:
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:
Utbildningen är platsbunden, med lärare på livelänk, på orterna Norrtälje, Stockholm, Söderhamn, Östersund, Malmö och Piteå
Utbildningen till miljösamordnare passar dig som vill arbeta med miljöfrågor inom byggsektorn, som är duktig på att organisera och har en god samarbetsförmåga.
Under denna utbildningen får du gedigna kunskaper om byggnaders påverkan på yttre och inre miljö, energiförsörjning, projektkunskap och förbereds för ett utvecklande arbetsliv.
Som miljösamordnare har du en specialistroll inom byggnadsteknik, miljökunskap och miljölagstiftning och arbetar med att samordna, planera, driva och följa upp miljöfrågor hos företag och organisationer. Du identifierar miljöpåverkan vid byggprojekt och föreslår åtgärder. Andra arbetsuppgifter är byggvarubedömningar, att inventera markförhållanden och ta hänsyn till lagstiftningsfrågor. Längre fram i karriären kan du även arbeta med inventeringsplaner av fastigheter, administrera de formella delarna av miljöarbetet och skriva miljöprogram.
Du varvar mellan arbete på kontor och ute i fält på byggarbetsplatser. Yrkesrollen kräver att man trivs med samarbete, är nyfiken och hela tiden strävar efter att utvecklas.
Exempel på yrkestitlar förutom miljösamordnare:
Behörighet
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:
- Matematik B / Matematik 2
- Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2
ELLER
- Bygg och anläggning 1