På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Internationell säljare/marknadsförare

Internationell säljare/marknadsförare

Sälj & Marknadshögskolan

Internationell säljare/marknadsförare

Bli en vass säljare och marknadsförare

Affärsverksamhet i dag handlar i allt större utsträckning om marknadsföring och försäljning av varor och tjänster på en global marknad. Det innebär att efterfrågan på affärsinriktade och drivna säljare/marknadsförare med internationell kompetens ständigt ökar.

Efter Sälj & Marknadshögskolans tvååriga YH-utbildning, Internationell säljare/marknadsförare, har du både praktiska och teoretiska kunskaper om internationell handel mellan länder. Du kommer ha tillräckligt med kunskap för att självständigt planera och genomföra marknadsförings- och försäljningsinsatser på en global marknad. På YH-utbildningen är det en internationell inriktning, men de kunskaper du får inom marknadskommunikation, förhandlingsteknik och säljplanering kommer du att kunna applicera inom vilken bransch som helst, både i Sverige och mellan länder.

Utbildningens genomförande
YH-utbildningen genomförs på heltid och omfattar både teoretiskt och praktiskt arbete, där exempelvis övningar och projektarbeten ingår. En tredjedel av utbildningstiden tillbringar du på praktik ute i arbetslivet på så kallad LIA – ”Lärande i arbete”. Vi har valt att ha två långa sammanhängande LIA-perioder på den här utbildningen. Anledningen till det är för att du ska hinna få ett starkt fäste på ditt LIA-företag under praktiken och bli ännu attraktivare för en fortsatt anställning. Du väljer själv om du vill förlägga din LIA i Sverige eller utomlands – eller varför inte både och? Kanske vill du också starta eget? Allt är möjligt.

Vad blir du efter utbildningen?
Yrkeshögskoleutbildningen Internationell säljare/marknadsförare är en branschneutral eftergymnasial utbildning, vilket gör att du efter YH-utbildningen har kompetens inom marknadskommunikation och säljplanering som kan tillämpas i många olika branscher och lika framgångsrikt inom Sverige som internationellt.

Efter din examen från YH-utbildningen har du kompetens att ta ansvar för kvalificerade arbetsuppgifter inom försäljning och marknadsföring. Du kommer kunna arbeta med att driva olika sälj/marknadsföringsprojekt framåt. Utbildningen leder till flera olika typer av yrkesroller och ger den studerande möjligheter att få en kortare karriärväg till mer kvalificerade yrkesroller, som till exempel:

  • B2B-säljare
  • Projektledare/-koordinator
  • Fältsäljare
  • Säljledare
  • Försäljningschef
  • Marknadsförare
  • Marknadschef-/ansvarig

Ledningsgrupp/samarbetspartners
Till utbildningen finns en ledningsgrupp med näringslivsrepresentanter från branschen. De ser till att utbildningen håller hög kvalitet och att utbildningens innehåll överensstämmer med de behov och krav som arbetslivet ställer.

Utbildningsledare i Stockholm
Ulrica Fjäll
010-142 11 63

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2020-08-01

2021-08-01

2022-08-01

Slut

2020-06-12

2021-06-12

2022-06-30

2023-06-30

2024-06-30

Ansökan öppnar*

Ansöker stänger*

2020-02-03

2020-05-03

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Internationell säljare/marknadsförare på Sälj & Marknadshögskolan.