På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Redovisningsekonom med lönekompetens

Redovisningsekonom med lönekompetens

Yrkeshögskolan SKY

Redovisningsekonom med lönekompetens

Satsa på en bransch som behöver Dig!

Har du ett intresse för ekonomi och redovisning? Arbetsförmedlingen bedömer att redovisningsekonomer har goda möjligheter till jobb, både det närmaste året och på fem och tio års sikt.

Utbildningen ger dig förutsättningar att arbeta med en mängd olika ekonomiska aktiviteter. Det kan vara att se till att moms, skatter och avgifter redovisas och betalas i tid eller utveckla modeller för redovisning. En bred kompetens ger dig möjlighet att välja.

Arbetsförmedlingen bedömer att redovisningsekonomer har goda möjligheter till jobb, både det närmaste året och på fem och tio års sikt. Förändringen av revisionsplikten för mindre aktiebolag har lett till ökad efterfrågan på redovisningsekonomer. Det finns också en trend mot ökade kompetenskrav inom yrket. Tillgången på redovisningsekonomer bedöms bli otillräcklig för att möta efterfrågan på arbetsmarknaden under prognosperioden.

Utbildningsmål
Efter avslutad utbildning kommer du att ha kompetens att självständigt utföra de arbetsuppgifter som yrkesrollen kräver. Du kommer att ha en gedigen teoretisk kunskap och praktisk färdighet inom redovisningsområdet och kunna kommunicera med kunder med affärsmässighet. Efter utbildningen kan du arbeta som redovisningsekonom, redovisningskonsult eller ekonomiansvarig i mindre företag. Ett av utbildningens mål är att de studerande skall klara av de grundläggande krav som SRF och FAR satt upp för att du på sikt skall kunna bli Auktoriserad redovisningskonsult.

Studiemedel
Utbildningen är studiemedelsberättigad och bedrivs på helfart

Vad kommer jag kunna jobba som?

  • Redovisningsekonom med lönekompetens
  • Redovisningskonsult
  • Redovisningskonsult, bokföring och fakturering
  • Lönehanterare
  • Redovisningskonsult, bokslut och deklaration

Studieort

Örebro kommun

Studietakt

100%

Poäng

435 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2021-09-01

2022-09-01

Slut

2022-06-17

2023-06-30

2024-06-30

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Redovisningsekonom med lönekompetens på Yrkeshögskolan SKY.