BIM-projektering Infrastruktur bild

BIM-projektering Infrastruktur

BIM-projektering Infrastruktur är en distanskurs på deltid för dig som har utbildning eller är yrkesverksam inom infrastruktur/anläggning och vill ta steget till att arbeta med BIM under hela processen från projektering till förvaltning.

Vem är kursen till för och vilka förkunskaper behövs?
Kursen är för dig som redan jobbar inom infrastruktur- eller anläggningsbranschen och vill bli bättre på BIM-projektering och samordning. Den är också lämplig för dig med en eftergymnasial utbildning inom infrastrukturprojektering eller liknande. Du kommer att få användbar kunskap för att stärka din yrkesroll och utveckla din kompetens.

Minst 1 års yrkeserfarenhet på heltid inom infrastrukturprojektering/anläggning, med relevant erfarenhet av digitala verktyg som AutoCAD, Revit och/eller Civil 3D i kombination med projektering av infrastruktur ELLER motsvarande kompetens från minst 2 års eftergymnasiala heltidsstudier inom infrastrukturprojektering, eller likvärdig utbildning.

Kursen
Under kursen lär du dig bland annat hur BIM och VDC (Virtual Design and Construction) används i befintliga och framtida anläggningsprojekt. Du får ökade kunskaper inom projektering och samordning inom BIM-området. Du lär dig också om projektekonomi, kalkylering och juridiska frågor inom projekten.

Du har genomgångar och seminarier på distans med lektioner och genomgångar via video. Kursmaterial och genomgångar finns tillgängliga på lärplattformen under kursen. Inlämningar, redovisningar och tentamen görs digitalt via lärplattormen. Hela kursen ges på distans utan träffar.