Hybridutveckling med Flutter bild

Hybridutveckling med Flutter

Kursen Hybridutveckling med Flutter är perfekt för dig som redan arbetar som utvecklare eller med utbildning inom mjukvaruutveckling.

Du får lära dig skapa appar för både iOS och Android snabbare. Vi ger dig verktygen för att bygga responsiva, användarvänliga appar med en och samma kodbas. I kursen ingår även en introduktion till programmeringsspråket Dart och plattformen Firebas.

Du lär dig om strukturer, variabler, itering (for-loops) och rendering, vilka är grundläggande koncept för att bygga applikationer med Flutter. Du lär dig även att använda widgets, layouter och animationer för att skapa estetiska och användarvänliga användargränssnitt/UI.

Efter kursen har du kunskaper för att skriva självständiga program i Dart. Du kommer också att kunna utföra installation av IDE (Integrated Development Enviroment) och färdigställa en utvecklingsmiljö för skapandet av appar med Flutter. Du kommer även att kunna utveckla, testa och distribuera mobilapplikationer på olika plattformar – som mobil, desktop och web – med en gemensam kodbas.

Upplägg
Kursen är på deltid och distans och är kostnadsfri, du har samma rätt till studiemedel som om du går en hel yrkeshögskoleutbildning. Eventuell kostnad för kurslitteratur tillkomma.