Javautvecklare

Om programmet

I rollen som javautvecklare är din uppgift att programmera och underhålla digitala lösningar för en mängd olika områden. Din kompetens som är högt efterfrågad tack vare Javas mångsidighet inom mobilapplikationer, webbläsare, serverapplikationer och andra områden.

Efter din utbildning på STI har du de senaste och mest relevanta färdigheterna som krävs för att arbeta som Javautvecklare. Utöver avancerade Java-kunskaper, kommer du även att läsa områden som webbkommunikation, databashantering och agila projektmetoder. En betydande del av utbildningen kommer också att fokusera på front-end-utveckling med JavaScript och TypeScript, vilket ger dig en bredare kompetensprofil som fullstackutvecklare inom Java.

Dessa breda kunskaper gör dig attraktiv på arbetsmarknaden där behovet av utvecklare är stort, och ökar med den pågående digitaliseringen och stora IT-satsningar i samhället.

STI:s YH-program är skapat i samarbete med branschen för att säkerställa att du får de mest eftertraktade färdigheterna och verktygen som krävs för att vara konkurrenskraftig på dagens arbetsmarknad.

Under utbildningen kommer du att få en bred förståelse för alla aspekter av Javaprogrammering, från grundläggande principer till avancerade tekniker. Dessutom kommer du att utveckla kompetens inom viktiga programmeringsspråk och mjukvaror både inom front-end och back-end utveckling. Utöver det tekniska fokuset ligger även betoning på att utveckla dina kommunikationsfärdigheter och din förmåga att arbeta effektivt i team, vilket är avgörande för att lyckas som Javautvecklare i dagens dynamiska arbetsmiljö.

Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som

  • Fullstackutvecklare Java
  • Javautvecklare
  • Webbutvecklare Java

Särskild behörighet

  • Matematik 2a, b eller c (eller Matematik B) med lägst betyg E (eller betyg G)
  • Programmering 1 med lägst betyg E (eller betyg G)

Eller motsvarande kunskaper och färdigheter, som du fått genom annan utbildning eller yrkeserfarenhet.