På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Logistik och transportledning

Logistik och transportledning

Yrgo

Logistik och transportledning

Utbildningen ger dig yrkesspecifik kompetens för befattningar med kvalificerade uppgifter inom transport- och logistikområdet som transport- ledare och trafikplanerare.

Transportledarens arbete går ut på att planera transporter så att de blir så effektiva och lönsamma som möjligt. Transportledare kan arbeta på transport- och speditionsföretag, på distributionsavdelningar eller hos tillverkande industriföretag. I rollen ingår mycket kontakt med kunder och yrkesförare. Transportledare har en arbetsledande roll.

Utbildningen ger de praktiska och teoretiska kunskaper som behövs i arbetsledande position inom branschen. Logistik, transportekonomi, transporträtt och kännedom om transportbranschens villkor varvas med datorövningar i transportplanering.

Du lär dig att planera och samordna transportuppdrag med hjälp av planeringssystem samt utföra lönsamhetsberäkningar. Du tränar upp din kommunikationsförmåga och lär dig förhandlingsteknik.

LIA
En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd praktik, så kallad LIA (Lärande i Arbete). LIA är fördelaktigt för alla parter. Som studerande får du prova på transportbranschen och en chans att fundera på alternativa framtida arbetsgivare. Du får även teoretisk erfarenhet praktiskt förankrad vilket ger mycket stora möjligheter att efter avslutad utbildning gå direkt in i arbete.

Utbildningen leder till yrkeshögskoleexamen.

Arbetsmarknad
Branschens efterfrågan på kvalificerad kompetens inom yrkesområdet är stor. Nästan samtliga av de hittills examinerade från utbildningen Logistik och transportledning har idag arbete. Med examen får du med mycket stor sannolikhet anställning.

Mer info
Mehrnaz Tabarsian
Tel. 031-367 31 85

Lisa Algestam
Tel. 031-367 31 80

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2018-12-22

2019-12-22

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Yrgo

Laddar...