På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Sommelier

Sommelier

Yrgo

Sommelier

Vill du bli proffs på drycker? Kunna konsten att kombinera mat och dryck, leda personal och arbeta över hela världen? Då är sommelieryrket rätt för dig.

Utbildningen Sommelier ger dig kompetens att arbeta professionellt med drycker. Det innebär att du får fördjupade kunskaper om viner, öl, cider, sprit, vatten, kaffe samt tobak. Du får även gedigen produktkunskap, lär dig kundbemötande, säljteknik, ledarskap och ekonomi. I utbildningen erbjuds också möjligheten att genomföra WSET nivå 2 och nivå 3 som delmoment i kurserna Drycker 1 och Drycker 2. Ansvarsområden för en sommelier t.ex. inom restaurang är att ha kontroll över dryckeshanteringen, inköp, lagring, vinlistan samt gästens slutliga totalupplevelse vid bordet.

Utbildningen sammanlänkar teori med värdefull praktik för att ge dig övergripande kunskap samt en helhetssyn av sommelieryrket där även affärsmässighet och lönsamhet är viktiga beståndsdelar. Efter avslutade studier är du väl förberedd för arbete både i Sverige och internationellt, såväl bakom kulisserna som att vara företagets ansikte utåt.

En femtedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA (Lärande i arbete). LIA ger dig arbetslivserfarenhet redan under studietiden och en unik möjlighet att få omsätta och vidareutveckla dina kunskaper från utbildningen. Du får även chansen att bygga upp ditt branschnätverk vilket kan leda till jobb direkt efter examen.

Efter avslutad sommelierutbildning kan du även arbeta som:

  • Hovmästare/Arbetsledare
  • Matsalschef
  • Food & Beverage Manager
  • Inköpare för vinimportörer
  • Säljare för vinimportörer

ARBETSMARKNAD
Restaurangbranschen är en av de snabbast växande branscherna i världen med en hög sysselsättningspotential. Intresset för gastronomi och drycker växer kraftigt bland gäster och konsumenter vilket leder till en fortsatt stark marknadsutveckling och efterfrågan av kvalitativa drycker. I Sverige är efterfrågan på kompetenta sommelierer stor då allt fler restauranger och hotell satsar på ett brett och varierat dryckessortiment. Sommelierer efterfrågas även av t.ex. Systembolaget och de stora vin-, öl- och spritimportörerna som experter vid inköp av rätt sorts drycker och sortimentet, men även för att hitta leverantörer.

Frågor om utbildningen
Hyam Yanni
Tel. 031-367 31 92

Emma Nilsson
Tel. 031-367 31 80

200 YH-poäng

Start *

2019-08-26

Slut

2020-06-12

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Yrgo

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Sommelier på Yrgo.