På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Elingenjör - Elkonstrukör

Elingenjör - Elkonstrukör

Yrkeshögskolan Syd

Elingenjör - Elkonstrukör

Som Elingenjör med inriktning mot elkonstruktion kommer du både ha ett utmananade och varierande arbete. Utvecklingen inom området går snabbt framåt och du brinner för ny teknik och smarta lösningar.

Att utbilda sig till Elingenjör vid Yrkeshögskolan Syd ger möjlighet till arbete i flera verksamheter med olika inriktningar, allt från eldistribution till industrier och konsultföretag med såväl låg som högspänningsrelaterade anläggningar.

Som Elingenjör med inriktning mot elkonstruktion är du nyckelpersonen som ansvarar för hela processen från förfrågningsunderlag till färdig konstruktion och ser till att skapa kraft, ljus, värme och olika tekniklösningar.

Framtidsutsikter
Ett modernt samhälle ställer krav på hållbara och säkra elanläggningar. Utbildningen ger dig fackmässig el-teknisk kompetens för att kunna utföra kvalificerade arbetsuppgifter både som konstruktör, projektledare, elansvarig på industri, kalkylerare inom dimensionering och projektering, elsäkerhet, besiktning av installationer, skapa bygghandlingar för miljöklassade byggnader eller som egen företagare.

Efterfrågan av kompetensen finns såväl hos entreprenörer som hos konsulter och eftersom utbildningen är framtagen i samarbete med branschen är innehållet skräddarsytt efter de aktuella behoven.

LIA
Sammanlagt 22 av utbildningens 80 veckor består av lärande i arbete - LIA på företag i branschen. Du väljer själv företag och ort där du vill göra dina LIA-perioder.

Kontaktperson
Utbildningsledare, Bo Persson
0705-83 10 02

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2019-08-26

Slut

2019-07-01

2020-07-01

2021-07-01

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Reportage om utbildningen

”26 av 29 hade jobb redan innan skolan var klar”

Den skola som Benjamin Gacanin syftar på är Yrkeshögskolan i Hässleholm med inriktning ”Elkonstruktion med allmän...
Läs mer