Hvilan Utbildning bild

Hvilan Utbildning

En gedigen, trygg skola med anor

Hvilan Utbildning är en anrik skola som legat i befintliga lokaler utanför Kabbarp sedan 1950-talet och hörde dessförinnan samman med Sveriges äldsta folkhögskola från 1868. Idag är Hvilan Utbildning en av få skolor som är branschägda och ägs av GRO – Gröna näringens riksorganisation - som är en ideell förening som ligger under LRF Trädgård. Det som utmärker oss är att vi äger våra lokaler i Skåne och därtill 65 hektar mark.

Välkommen till en skola med varm och öppen stämning! Här studerar både gymnasieelever och vuxna sida vid sida.

Vår utbildningsenhet i Kabbarp ligger omgiven av trädgårdar, växthus och parker på landet mitt emellan Malmö och Lund och erbjuder en trivsam och lugn studiemiljö. Vill du gå på en grön skola men ändå ha möjligheten att kunna ta dig till Malmö eller Lund på 15 minuter är Hvilan Utbildning det självklara valet! 

Dagligen serveras fantastisk lunch i vår restaurang med råvaror som till stor del kommer från våra egna odlingar. 

Omkring 50 personer arbetar på Hvilan Utbildning. Bland dessa finns ca 35 lärare. En driftschef ansvarar för frilandsodlingen, park- och utemiljöerna samt växthusen. Kompetensnivån är hög bland personalen, både vad gäller teoretiska kunskaper och yrkeserfarenhet inom de olika områdena.

Välkommen till oss!