Movant YH bild

Movant YH

Movant YH hjälper dig med snabba, praktiska lösningar för komma vidare i karriären, oavsett om det handlar om att du har för lite arbetslivserfarenhet för att få drömjobbet, är missnöjd med ditt yrke eller söker nya utmaningar. Vi skapar förutsättningar för dig och har ett stort företagsnätverk redo att ta emot LIA-elever. 

Vi skapar individuella förutsättningar för att ta dig till drömjobbet. Vi är närmsta steget till jobb genom omskolning och ser dig hela vägen.

Vi är ödmjuka inför förtroendet och stöttar och tror på din vilja att utveckla dina förmågor mot uppsatta mål.

Vårt engagemang grundar sig i utveckling av människor och lyhördhet inför samhällets, uppdragsgivarens och medborgarens behov. Vi är trovärdiga, transparenta och samverkar med beställare, branscher och företag.

Som goda förebilder arbetar vi prestigelöst för att vara närvarande, professionella och kommunikativa. Vår entreprenöriella och positiva anda är drivkraft för ständig utveckling.

Distributionselektriker

Movant YH

Distributionselektrikern har ett varierande arbete där planeringsarbete på kontor liksom praktiskt arbete som exempelvis felsökning, reparation och underhåll av såväl markledning som luftledning, friledning och hängkabel ingår. Du har högt fokus på problemlösning och organisationsförmåga. 

År 2040 ska 100% av elproduktionen vara förnybar och redan 2030 ska energianvändningen vara 50% mer effektiv enligt Energiöverenskommelsen. Denna kräver omfattande investeringar vilket i sin tur har ett behov av en säkrad kompetensförsörjning.

Yrkeskompetensen som Movants YH-utbildning till distributionselektriker ger svarar direkt mot arbetsmarknadsbehovet som behöver möta utvecklingen med ett modernt och kostnadseffektivt underhållsarbete. 

Utbildningen omfattar 200 YH-poäng, motsvarande ett års heltidsstudier. 

Behörighet
Lägst betyg E/3/G i praktiskt ellära eller motsvarande kunskaper. Saknar du behörighet? Klicka här för att läsa mer om våra preparandkurser.

Vill du veta mer?
Kontakta Peter Jacobsen, Utbildningsledare
076-105 90 84

Utbildningsstart
Påbörjad (2023-09-01)
2024-09-01
Utbildningsslut
2024-06-30
2025-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
200 YH-poäng (ca. 1.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Teknik & tillverkning
Studieort
DISTANS (Umeå kommun)

VVS-tekniker

Movant YH

Som VVS-tekniker analyserar och justerar du styr- och reglertekniska system. Du ansvarar även för frågor som handlar om hur byggnader får varmt och kallt tappvatten, samt hur avloppsvattnet och regnvattnet ska ledas bort. En stor del av arbetet handlar om att lösa VVS-installationerna på så miljöeffektivt och hållbart sätt som möjligt.

Du arbetar även med sprinkler för brandskydd, gasinstallationer på sjukhus och laboratorier samt teknisk isolering.

Utbildningen svarar direkt mot arbetsmarknadens behov som behöver möta utvecklingen med ett modernt och kostnadseffektivt underhållsarbete. 

Behörighet
Lägst betyg E/3/G i Matematik 2 eller motsvarande kunskaper. Saknar du betyg i något av antagningskraven men anser att du redan besitter kunskap i ämnet och direkt skulle klara ett test? Då kan du skriva ett behörighetstest. Klarar du testet blir du behörig i ämnet.

Utbildningsstart
Påbörjad (2023-09-01)
2024-09-01
2025-09-01
Utbildningsslut
2025-06-30
2026-06-30
2027-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Bygg & fastighet
Studieort
Malmö kommun
Satellitort
Lund

Fordonstekniker El/IT - Göteborg

Movant YH

Yrkesrollen fordonstekniker får beskrivas som rätt ny och kompetensen är högre än för den mer traditionellt beskrivna fordonsmekanikern. Med bakgrund i den stora teknikomvandling som fordonsbranschen just nu genomgår är efterfrågan på den kompetens utbildningen ger mycket stor och kommer att öka rejält.

Utbildningen
Utbildningens innehåll och omfattning är framtagen utifrån branschens krav på kompetens. Sveriges Fordonsverkstäders förening skriver på sin hemsida angående gymnasieskolan och kraven på framtidens fordonstekniker: ”Nya alternativa drivmedel och olika kombinationer kommer att kräva nya kunskaper inom teknik, säkerhet, miljö, lagar och regler. En viktig fråga är om den nu tillgängliga poängen 2500 under tre år kommer att räcka för att bli anställningsbar inom alla yrken? Vi är övertygade om att en kompetens motsvarande ingenjör eller tekniker kommer att krävas för att kunna serva och underhålla våra mest avancerade fordon.”

Efter avslutad utbildning har du kunskaper inom:

  • Fordonsbranschens teknikskifte mot el- och hybridfordon, hur dessa är uppbyggda och fungerar samt hur infrastruktur påverkas och utvecklas
  • Elektronik i fordon, inbyggda och uppkopplade IT-system; dess funktionalitet, uppbyggnad och hur de kommunicerar
  • Matematiska beräkningar inom ellära och datakommunikation
  • Säkert arbete inom el/hybridfordon enligt lagstiftning och riktlinjer
  • Kvalitetssäkring och dokumentation av arbetsprocesser från diagnosticering till reparation
  • Kundrelationer och intern kommunikation
  • Planera och utföra reparation, service och uppgradering av delsystem samt underhåll av el-/hybridfordon
  • Utföra specialiserade mätningar och analysera resultat av fordons delsystem
  • Självständigt utföra diagnosticering, mätning och analys av fordons delsystem och dess funktionalitet

Vem kan söka
Alla kan söka en YH-utbildning! Det kommer att finnas möjlighet till behörighetstest i fall du saknar behörighet för Ma2 och/eller Ellära

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-08-29)
Påbörjad (2023-08-28)
Utbildningsslut
2024-05-10
2025-05-09
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Teknik & tillverkning
Transporttjänster

Mjukvaruutvecklare, inbyggda system - Malmö

Movant YH

Många mjukvaruutvecklare arbetar hos IT-konsultbolagen med uppdrag åt industrin. Efterhand som inbyggda system blir en allt viktigare del i de allra flesta tekniska produkter ökar antalet tjänster även hos industriföretagen direkt då utvecklingsavdelningar byggs upp.

Den här utbildningen ger dig kompetensen att utveckla intelligenta och uppkopplade produkter som styrs av inbyggda system. En mycket eftertraktad kompetens inom många branscher från fordonsindustri, telekom och tillverkning av massor av produkter från fastighetstekniska och medicintekniska produkter till hushållsmaskiner och säkerhetssystem.

Efter avslutad utbildning kan du:

  • Arbeta som mjukvaruutvecklare inom inbyggda system med programmering i C/C++ och Python.
  • Tillämpa analys och design i hårdvarunära systemlösningar.
  • Självständigt behandla det aktuella problemområdet samt välja lämpliga verktyg och metoder i relation till uppdragets mål och kravspecifikation.
  • Arbeta med utveckling av realtidssystem och parallellprogrammering.
  • Utveckling av uppkopplade och intelligenta produkter/enheter (IoT).
  • Arbeta med testning, kvalitetssäkring och säkerhet inom mjukvaruutveckling av inbyggda system.
  • Arbeta i agila projekt och medverka vid utveckling, planering och genomförande av projektets alla delar.

Vem kan söka
Alla kan söka en YH-utbildning!

Utöver grundläggande behörighet har utbildningen särskilda förkunskapskrav: betyg i gymnasiekurserna Ma2 och Programmering 1 (A) eller högre. Om man saknar detta kan man få behörighet genom att läsa en så kallad ”preparandkurs” - läs mer här >>

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-08-29)
Påbörjad (2023-08-01)
Utbildningsslut
2024-05-10
2025-05-09
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Data & IT
Teknik & tillverkning
Studieort
Malmö kommun