Juridik
Juridiska arbetsuppgifter finns så gott som i alla branscher. De som jobbar inom yrkesområde Juridik analyserar och löser diverse juridiska frågor och ser till att regler och lagar följs. Arbete inom juridik kan bland annat handla om domstolsarbete, affärsjuridik, skatterätt, familjerätt eller andra områden där parter skall förhandlas, uppgifter granskas eller att upprätta kontrakt och andra rättsliga handlingar.

Filter
Studieform

Din sökning på gav 32 träffar

Affärsinriktad redovisningsekonom

Affärshögskolan

Ekonomiutbildning för dig som vill ha breda jobbmöjligheter efter examen. Bli en nyckelperson i verksamheters ekonomiska utveckling! 

2 år | Karlstad | Kostnadsfri & CSN-berättigad

Som affärsinriktad redovisningsekonom är du specialiserad inom redovisning, bokföring och ekonomisk rådgivning. Du har en viktig uppgift att stötta ledningen i ekonomiska beslut, kunna delta i budgetarbetet och göra ekonomiska bedömningar för att uppnå verksamhetens lönsamhetsmål. Eftersom examen kommer du kunna arbeta i alla möjliga branscher som bland annat:

  • Ekonomiassistent
  • Företagsekonom
  • Redovisningsekonom
  • Redovisningskonsult
Utbildningsstart
Påbörjad (2021-08-01)
Påbörjad (2022-08-01)
2023-08-01
Utbildningsslut
2023-06-30
2024-06-30
2025-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
425 YH-poäng (ca. 2.1 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-05-04
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Juridik

Facility Management

Affärshögskolan

Utbildningen för dig som vill arbeta med arbetsplats- och fastighetsservice. Gör karriär i en internationell miljardbransch med stora jobbmöjligheter!

2 år | Kostnadsfri & CSN-berättigad

Facility Management är en bred bransch där du jobbar med att analysera, projektleda och utforma arbetsmiljöer och servicefunktioner. Du är en viktig del av företagets verksamhet då du ansvarar för utveckling, drift, administration och planering av olika fastighets- och arbetsmiljöfrågor. Efter examen kan du jobba som:

  • FM-koordinator
  • Platschef
  • Service Manager
  • Site Manager
  • Verksamhetsutvecklare
Utbildningsstart
Påbörjad (2021-08-16)
Påbörjad (2022-08-31)
2023-08-01
2024-08-01
Utbildningsslut
2023-06-16
2024-06-21
2025-06-20
2026-06-19
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-05-04
Branscher
Bygg & fastighet
Ekonomi, admin, sälj
Juridik

Fastighetsförvaltare

Xenter Botkyrka

Utveckla framtidens hus! Gå en skräddarsydd YH-utbildning mot en bransch som drar åt både grön utveckling och samhällsbyggnad. Vill du ha ett varierat arbete och vara med och skapa affärsmässig och långsiktig förvaltning?

Komplex och utvecklande roll
Som fastighetsförvaltare har du det övergripande ansvaret för förvaltningen av en eller flera fastigheter samt ofta också personal. Du förvaltar, utvecklar och förädlar fastighetsbeståndet, leder och samordnar arbetet, du är kundorienterad och har god förståelse för sambanden mellan kostnader och intäkter. Då rollen kan se olika ut beroende på arbetsplats behövs en bred kompetens inom många olika kunskapsområden. En kompetens som branschen starkt efterfrågar.

Brist på personal i branschen
Fastighetsbranschen är under stark utveckling vilket skapar behov av färsk och modern kompetens. Utredningar pekar på ett mycket stort rekryteringsbehov av fastighetsförvaltare, främst till följd av pensionsavgångar, nyetableringar och nya lagar och kunskapskrav i branschen. Den nationella efterfrågan är stor vilket gör det möjligt att snabbt komma ut i arbete, både på din egen hemort och i övriga Sverige.

Bred YH-utbildning varvad med praktik
Rollen som fastighetsförvaltare är komplex. Du läser därför en lång rad olika kurser – från ekonomi med fastighetsinriktning till kommunikation, IT, fastighetsjuridik, ledarskap, fastighetsteknik och miljöhantering. Samverkan med branschen under studietiden är avgörande för hela utbildningen. Genom din LIA (lärande i arbete) knyter du tidigt kontakter med yrkesverksamma i branschen och skaffar dig erfarenhet och kunskap som ofta leder till jobb direkt efter avslutad YH-utbildning.

Det är viktigt att du som förvaltare behärskar Excel. Därför får du under hela din utbildning hos oss fri tillgång till Learnesys onlinekurs i Excel.

Omväxlande jobb med flexibilitet
Att jobba som fastighetsförvaltare passar dig som vill ha ett omväxlande och flexibelt yrke där kontakt med människor i branschen är en stor del av vardagen. För att lyckas i rollen bör du också vara noggrann, kvalitetsmedveten och ha ett öga för service och att vilja bygga nya, men också vårda nuvarande kundrelationer.  Då branschen innefattar både bostäder, kontor och kommersiella fastigheter finns många vägar att välja i ditt framtida yrkesliv.

Efter utbildningen har du kompetenser för att:

  • bedöma rimligheten i teknikval samt iaktta tekniska aspekter i upphandlingar
  • upprätta investeringskalkyler, ta fram beslutsunderlag inför investeringar, planera och genomföra förhandlingar, ta fram marknadsplaner, enklare värderingar
  • använda lagar, förordningar och regelverk som stämmer överens med aktuella uppgifter, samt bedöma vilka risker företaget tar utifrån aktuell lagstiftning
  • grundläggande program och fastighetssystem
  • agera istället för att reagera i besvärliga situationer
  • argumentera för fastighetsbranschen och dess intressen och ansvara för vad rollen kräver

Kontakt
Björn Egertz
Utbildningsledare
070-336 54 80

Utbildningsstart
Påbörjad (2021-08-23)
Påbörjad (2022-08-22)
2023-08-01
Utbildningsslut
2024-02-28
2024-12-20
2025-02-28
Studietakt
100%
YH poäng
500 YH-poäng (ca. 2.5 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-05-09
Branscher
Bygg & fastighet
Juridik
Ekonomi, admin, sälj

Internationell säljare / marknadsförare

Sälj & Marknadshögskolan

Satsa på en het dubbelkompetens inom försäljning och marknadsföring!

Efterfrågan på affärsinriktade och drivna säljare- och marknadsförare med internationell kompetens ökar ständigt, detta då allt fler företag väljer att ta klivet mot nya marknader. Yrkesrollen innebär en spännande mix av business och marknadsföring med inriktning mot internationella insatser.

Om utbildningen
Denna Yh-utbildning ger dig både praktiska och teoretiska kunskaper inom internationell handel mellan länder. Du kommer ha tillräckligt med kunskap för att självständigt planera och genomföra marknadsförings- och försäljningsinsatser på en global marknad. Utbildningen har en internationellt fokus, men de kunskaper du får inom marknadskommunikation, förhandlingsteknik och säljplanering är applicerbara inom vilken bransch som helst, både i Sverige och utomlands.

Yh-utbildningen är två år lång och utgörs av både teori och praktik, där exempelvis övningar och projektarbeten ingår. En tredjedel av utbildningstiden tillbringar du ute i arbetslivet på så kallad Lärande i arbete (LIA). För att du ska hinna få ett starkt fäste på din praktik innehåller utbildningen två längre, sammanhängande LIA-perioder. Du väljer själv om du vill förlägga din LIA i Sverige eller utomlands, eller både och.

Sälj & Marknadshögskolan är stolta samarbetspartners med Erasmus+ – som erbjuder möjlighet att ansöka om stipendium vid praktik utomlands. En fantastisk möjlighet för dig som vill prova på en karriär utomlands.

__________________________________________

Efter examen kan du arbeta som exempelvis:

  • Säljare inom B2B
  • Projektledare/-koordinator
  • Fältsäljare
  • Säljledare
  • Försäljningschef
  • Marknadsförare
  • Marknadschef-/ansvarig
Utbildningsstart
Påbörjad (2021-08-30)
Påbörjad (2022-08-01)
2023-08-01
Utbildningsslut
2023-06-30
2024-06-30
2025-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-05-22
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Juridik

Löne- och ekonomikonsult

Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Allt fler företag och organisationer lägger ut löne- och redovisningsfunktionerna hos externa byråer, vilket ökar efterfrågan på kunniga löne- och ekonomikonsulter.

En löne- och ekonomikonsult finner jobb inom alla branscher. Hos små och stora företag, privata och offentliga arbetsgivare samt bemanningsföretag. Yrkesrollen har på senare år genomgått en förändring och idag ska man inte bara behärska lön utan också kunna pensioner, förmåner, skatter, arbetsrätt etc. Yrket innebär en mer konsultativ roll än tidigare. En rådgivande servicefunktion som stöttar både medarbetare och chefer. Denna roll kräver en både bred och djup utbildning som möter de nya kraven.

Utbildningen
Löne- och ekonomikonsult ger dig en helhetssyn för att förstå sambanden mellan områdena lön, ekonomi och personal. Du får kompetens att använda och förvalta olika lönehanteringssystem och utföra kvalificerade arbetsuppgifter inom lön och ekonomi. Du lär dig också att tolka och tillämpa de viktigaste lagarna samt att bokföra, göra bokslut och skapa årsredovisningar i olika redovisningssystem. Även pensions- och försäkringsärenden har en viktig del i utbildningsplanen.

Att behärska engelska inom yrkesområdet är en övergripande del i hela utbildningen.

Frågor?
Kontakta Anna Sjöström
031-724 66 08

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-08-01)
2023-08-01
2024-08-01
Utbildningsslut
2024-02-28
2025-02-28
2026-02-28
Studietakt
100%
YH poäng
300 YH-poäng (ca. 1.5 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-05-15
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Juridik
Pedagogik