YH-utbildningar som erbjuds i Hudiksvall. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Denna utbildningen ger dig specialiserade CAD-kunskaper samt grundläggande kunskaper i mekanik, hållfasthetslära och materiallära. Utbildningen innehåller kurser i produktionsteknik, 3D-CAD och 3D-printing, samt LIA-perioder, fördjupar arbetsprocesser och tillverkningsmetoder.
Som CAD-konstruktör skapar och utvecklar du tekniska ritningar och modeller för produkter eller maskiner. Du kan också jobba med design och utveckla nya produkter och förbättra befintliga konstruktioner. Efter din utbildning kan du jobba med prototyper som handlar om att bygga och testa prototyper baserade på CAD-modeller.
Utbildningen ges på distans och på heltid med fysiska träffar i Hudiksvall
Alla föreläsningar och handledningar med utbildare sker i real tid, men spelas också in så att du kan ta del av materialet i efterhand. Det är ca 2 utbildningsdagar i veckan via TEAMS.
Vi har föreläsningar, laborationer och projektuppgifter, dessa gör du själv eller i grupp. Vi håller lektionerna på svenska, så du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande gymnasienivå. Det innebär att du har läst svenska på gymnasiet eller har motsvarande kunskaper. Du har rätt till studiemedel genom CSN under din utbildning.
En del av undervisningsmaterial och kurslitteratur kan vara på engelska. Det är också viktigt att veta att engelska är en stor del av arbetsspråket. Många tekniska termer är på engelska. Därför är det viktigt att kunna engelska för att förstå och prata med andra i branschen.
Utbildning på plats hos företag ingår, så kallat Lärande i Arbete (LIA). Här får du möjlighet att applicera dina förvärvade kunskaper, färdigheter och kompetenser med målet att få en praktisk yrkeskompetens.
Behöighet och förkunskaper
Examen från gymnasiet, Komvux, eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning. Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Utbildningen kräver särskilda förkunskaper och lägst betyget E/3/G i motsvarande gymnasiets kurser:
eller motsvarande kunskaper
Ingenjörer och CAD-konstruktörer är starkt efterfrågade i Sverige
Yrkesrollen är efterfrågad hos många arbetsgivare inom både privat och offentlig sektor. Exempel på arbetsgivare inkluderar industriföretag som Volvo, Scania och ABB, teknikkonsultföretag som AFRY och Sweco, samt aktörer inom fordonsindustrin, försvarsindustrin och energibranschen. Även offentlig sektor, såsom Trafikverket och kommunala stadsbyggnadskontor, anställer inom yrkesrollen.
Branschen medverkar till att ta fram utbildningen och samarbetar med Edugrade genom bland annat LIA-platser.
Välkommen med din ansökan.
Ekonomiutbildning för dig som vill ha breda jobbmöjligheter efter examen. Bli en nyckelperson i verksamheters ekonomiska utveckling!
2 år | Gävle/Hudiksvall | Kostnadsfri & CSN-berättigad
Som affärsinriktad redovisningsekonom är du specialiserad inom redovisning, bokföring och ekonomisk rådgivning. Du har en viktig uppgift att stötta ledningen i ekonomiska beslut, kunna delta i budgetarbetet och göra ekonomiska bedömningar för att uppnå verksamhetens lönsamhetsmål. Eftersom examen kommer du kunna arbeta i alla möjliga branscher som bland annat:
✓ YH-utbildning i Avesta, Gävle, Hudiksvall & Östersund
Som automationstekniker optimerar du system och processer genom att programmera, underhålla, övervaka och felsöka olika styr- och regelsystem i industriella och tekniska miljöer. Det kan innefatta allt från sensorer, motorer till robotar. Målet är att skapa effektiva och pålitliga lösningar som gör att systemen kan utföra sina uppgifter med minimal mänsklig inblandning.
Behörighetskrav
Saknar du något behörighetskrav? Det finns flera olika sätt att bli behörig på! Läs om hur du kan bli behörig till KYH här!
✓ YH-utbildning i Eskilstuna, Hudiksvall, Norrtälje, Ronneby & Östersund
Som byggproduktionsledare inom renovering, ombyggnad och tillbyggnad (ROT) leder du byggprojekt med ansvar för hela byggprocessen! Det är en samordnande roll som kräver kunskap om byggets alla delar. Inom ROT utgår man från befintliga byggnader och utifrån de förutsättningar som redan finns.
Behörighetskrav
Saknar du något behörighetskrav? Det finns flera olika sätt att bli behörig på! Läs om hur du kan bli behörig till KYH här!
Cyber- och informationssäkerhet blir allt viktigare och cyberattacker är ett stort hot. Utbildningen ger dig verktygen för att direkt börja arbeta i den spännande cybersäkerhetsbranschen.
Utbildningen behandlar aktuella säkerhetsutmaningar och risker i moderna nätverksmiljöer samt hur dessa kan förebyggas och hanteras. Du lär dig hur du minimerar riskerna för intrång i både trådbundna och trådlösa nätverk, datasystem och molnlösningar. En viktig del av utbildningen är att du får agera som en angripare, där du övar på att bryta dig in i nätverk för att få en djupare förståelse för hur du kan skydda dem mot olika typer av attacker.
Utbildningen förbereder dig även för certifieringar som EC Councils ”Certified Ethical Hacker” och CompTIA Security+.
Undervisningens upplägg och språk
Utbildningen är uppdelad på 2–3 dagar per vecka, i kombination med självstudier. Undervisningen sker på plats i klassrum på en av våra studieorter, och du kan också delta digitalt via Teams. Vid examinerande moment, som tentamina och laborationer, krävs fysisk närvaro på den tilldelade studieorten.
Undervisningen blandar föreläsningar, praktiska laborationer och projektarbeten, som du genomför både individuellt och i grupp. Lektionerna hålls på svenska, så det är viktigt att du har goda kunskaper i svenska, motsvarande gymnasienivå. Det innebär att du bör ha läst svenska på gymnasiet eller ha motsvarande färdigheter. Utbildningen är på heltid och berättigar till studiemedel.
En del av kursmaterialet och litteraturen kan vara på engelska, och det är viktigt att kunna engelska då många tekniska termer inom IT är på detta språk. Att kunna engelska gör det också enklare att kommunicera med andra inom branschen.
Behörighet och förkunskaper
Examen från gymnasiet, Komvux, eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning. Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen. Utbildningen kräver särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Datorteknik 1A.
Utbildningsledare
anette.johansson@edugrade.se
070-233 83 87