Hud- och spaterapeut

Det är relativt vanligt att en SPA-terapeut utför behandlingar för händer och fötter, som manikyr och pedikyr. Till hudterapeuten kommer människor för att få hjälp med hudproblem eller för att få skönhetsvård. Läs mer på framtid.se

Framtid.se websida

Tips på liknande utbildningar som kanske kan passa dig

Medicinsk Massageterapeut

Bergqvists Massage och Friskvårdsutbildningar

En Medicinsk massageterapeut arbetar bland annat med aktiv företagsfriskvård. Med detta menas en person som kompletterar företagets hälsovård med friskvård för att i tid se tendenser till förändringar i fysisk eller psykisk hälsa. Som medicinsk massageterapeut har du gedigen kompetens inom manuell terapi. I detta ingår bland annat terapeutiska massagebehandlingar och omfattande test- och undersökningsmetodik med tillhörande dokumentation. Du lär dig specifika behandlingsmetoder och att kunna förstå orsakssamband för de mest frekventa skadorna inom rörelseorganen och rehabilitering av dessa. Du kommer också kunna lägga upp individuellt anpassade träningsprogram och ge kostråd.

Som Medicinsk massageterapeut kan du arbeta både som egenföretagare och som anställd eller konsult på företag.

Examination
Efter fullgjord utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen. För att få ut examen krävs godkänt på alla kurser. I utbildningen ingår också delmoment som ger separata certifikat och licenser. Du får bland annat möjlighet att bli av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör, licensierad Personlig tränare och certifierad Medicinsk massageterapeut av Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi.

Kostnad
Att studera på en YH-utbildning är kostnadsfritt. Det är endast obligatoriskt kursmaterial som de studerande får bekosta själva. Till massagepraktiken som ska göras på hemorten behövs också en massagebänk.

CSN
Utbildningen är CSN-berättigad under hela utbildningstiden, inklusive praktikveckorna.

Kursupplägg
Utbildningen bedrivs på heltid under 4 terminer och pågår alltså i två år. Av utbildningens 80 veckor är 27 veckor förlagda på skolan, 33 veckor förlagda till den studerandes hemort och 20 veckor är praktikveckor. Undervisningsfria veckor är avsedda för distansstudier på hemorten.

Antagning
Alla anmälningar som inkommit innan sista anmälningsdag tas med i vårt antagningsförfarande. Alla behöriga sökande kommer kallas till ett särskilt prov/intervju. Efter att alla intervjuer genomförts tar utbildningens ledningsgrupp beslut om vilka som erbjuds platser på utbildningen.

Utbildningsstart
Påbörjad (2021-09-06)
Påbörjad (2022-09-05)
2023-09-04
Utbildningsslut
2023-05-26
2024-05-24
2025-05-23
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-04-15
Branscher
Frisk- & kroppsvård
Sjukvård & socialt arbete

Välfärdstekniksamordnare

Nackademin

STARTAR EJ

Utbilda dig till Välfärdstekniksamordnare på distans under 1 år – samtidigt som du jobbar! Sverige står inför en stor utmaning inom vård och omsorg, färre behöver vårda fler! Den demografiska utvecklingen leder till att behoven inom vård och omsorg ökar mycket snabbare än tillgången på arbetskraft. Digitala lösningar är en möjlighet för Sverige att möta den här utmaningen. Men då behövs det fler personer med specialiserad kunskap inom välfärdsteknik som kan samordna och leda implementeringsarbetet av ny teknik. Vill du vara en av dem?

Den här 1-åriga distansutbildningen vänder sig till dig som jobbar som undersköterska eller har annan relevant yrkesroll inom vård och omsorg och som nu vill vidareutbilda dig för att bli en nyckelperson i implementeringen av ny välfärdsteknik. En välfärdstekniksamordnare jobbar med att instruera, handleda och ta fram processer och rutiner för hur man kan arbeta med ny teknik inom olika verksamheter.

Yrkesroller efter utbildningen
En välfärdstekniksamordnare har en nyckelroll i implementeringen av ny teknik inom vård och omsorg. Det är viktigt att du har kunskap om såväl vård- och omsorgsarbete, som den digitala tekniken och dess möjligheter.

Efter utbildningen kan du bland annat jobba som:

  • Välfärdsteknikssamordnare (VFT-samordnare)
  • Handledare välfärdsteknik
  • Undersköterska med specialiserad kompetens inom välfärdsteknik

Utbildningen
Efter utbildningen kommer du ha god kompetens inom området välfärdsteknik och e-hälsa. Du kommer även att ha kunskap om organisationer, samverkan, pedagogik och kommunikation så att du ska kunna leda medarbetare och grupper genom implementeringsarbetet av nya arbetssätt och ny teknik.

Särskild behörighet:

  • Minst 1 års yrkeserfarenhet som exempelvis undersköterska på ett sjukhus, äldreboende, hemtjänst, boende med särskilt stöd, daglig verksamhet, boendestöd eller motsvarande. OBS: Ladda upp CV och arbetsgivarintyg i din ansökan för att styrka att du har minst 3 års yrkeserfarenhet.
  • Godkända betyg från Vård och omsorgsprogrammet, Omvårdnadsprogrammet eller motsvarande utbildning som innehåller kurserna: Hälsopedagogik, Medicin1, Psykiatri 1, Psykologi 1, Specialpedagogik 1, Vårds- och omsorgsarbete 1-2 samt etik och människans livsvillkor.

Läs mer om utbildningen här!

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-08-22)
Utbildningsslut
2023-06-01
Studietakt
50%
YH poäng
100 YH-poäng (ca. 1.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Sjukvård & socialt arbete
Ekonomi, admin, sälj
Frisk- & kroppsvård
Studieort
DISTANS (Solna kommun)

Tandsköterska - Distans

Nackademin

Studerandeavgift: 68 000 kr ink. moms
CSN-berättigad: Ja
Ansökan: Öppen
Plats: Distans
Utbildningslängd: 1,5 år
Utbildningsstart: 23 januari 2023
Utbildningen slutar: 24 maj 2024
 

Anmälningsavgiften är 68 000 kr ink. moms. Utbildningen är studiemedelsberättigande. Du kan alltså få bidrag eller lån av CSN för att gå denna utbildning. Studiemedel består av två delar - ett bidrag som du får, och ett lån som du måste betala tillbaka. Studiemedel är till för dig som studerar på till exempel högskola, universitet, komvux eller yrkeshögskola.

Att jobba som tandsköterska är ett omväxlande och utvecklade arbete med en rad varierande uppgifter. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att assistera tandläkare och tandhygienister i olika behandlingssituationer, utföra smittskyddsarbete och tillämpa hygienrutiner i det dagliga arbetet samt bemöta patienter och instruera i sjukdomsförebyggande åtgärder. På Nackademins utbildning kommer du bland annat att lära dig att avlägsna tandsten, utföra profylax, munhygienkontroll samt polering, självständigt assistera vid tandvårdsbehandlingar och föreslå lösningar på problem och mycket mer.

Du som väljer att studera till tandsköterska behöver förståelse och färdigheter i det engelska språket då du kommer att behöva informera och kommunicera inom arbetsområdet på engelska.

I utbildningen ingår följande kurser:

  • Anatomi, anestesi och farmakologi
  • Etik, bemötande och kommunikation
  • Lärande i arbete 1
  • Lärande i arbete 2
  • Lärande i arbete 3
  • Material, miljö och hantering av farligt avfall Odontologi 1
  • Odontologi 2
  • Oral hälsa 1
  • Oral hälsa 2
  • Tandvårdens verksamhet och organisation Vårdhygien och smittskydd

Eftersom utbildningen till tandsköterska bedrivs på distans krävs det att du som deltagare har tillgång till en dator med internetuppkoppling. Kurslitteratur och utbildningsmaterial i form av videoinspelade föreläsningar, övningar, seminarier och Power Point-presentationer distribueras via Nackademins studentportal och respektive kurswebb. 
Det ingår sex fysiska, obligatoriska träffar totalt under utbildningens gång (2 st per termin).

Möjlighet till individuell studieplan finns. Kontakta utbildningsledare Anastasia Halas för mer information (anastasia.halas@nackademin.se, 070-494 67 94).

Kostnader
Anmälningsavgiften är 68 000 kr ink. moms
 och betalas enligt förfallodatum på fakturan som skickas ut efter att vi har bekräftat din anmälan och din behörighet. I avgiften ingår kurslitteratur.

I samarbete med Human Finans erbjuder vi möjligheten att låna på kredit till anmälningsavgiften. Human Finans erbjuder bland annat räntefria delbetalningar under 12 månader. Besök www.humanfinans.se, och följ instruktionerna.

Du som får studiemedel kan ansöka om merkostnadslån från CSN för extra kostnader i samband med studierna, exempelvis för undervisningsavgift. Läs mer om merkostnadslån här.

Om du betalar via merkostnadslån från CSN då behöver du i god tid ansöka om merkostnadslån så att du redan vet innan antagningsbeskedet skickas ut om du kommer att kunna få det beviljat eller inte.

Utbildningen är studiemedelsberättigande. Du kan alltså få bidrag eller lån av CSN för att gå denna utbildning.

Särskilda förkunskaper krävs i följande kurser:
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper

  • Svenska 2/B
Utbildningsstart
Påbörjad (2022-01-17)
Påbörjad (2022-08-22)
Påbörjad (2023-01-23)
Utbildningsslut
2023-06-09
2023-12-17
2024-05-24
Studietakt
100%
YH poäng
325 YH-poäng (ca. 1.6 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Sjukvård & socialt arbete
Frisk- & kroppsvård
Studieort
DISTANS (Solna kommun)

Medicinsk sekreterare

Xenter Botkyrka

Medicinsk sekreterare eller vårdadministratör, utför administrativt arbete och är en nyckelperson inom hälso- och sjukvårdens administration. Du utför patientsäker medicinsk dokumentation med hjälp av modern teknik.

Yrkesrollen passar dig som är strukturerad, gillar att skriva och är intresserad av det svenska språket. Du en viktig kugge i vårdorganisationen.

Du arbetar med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor samt annan administrativ personal. Du arbetar med journalskrivning efter diktat, receptionsarbete där du tar emot patienter och bokar tider samt sköter remisshantering, men även arbetsuppgifter inom ekonomi som fakturahantering och avvikelsehantering förekommer. Det kan också vara aktuellt att ta fram och analysera statistiska underlag.

Arbetet är roligt, utvecklande och varierande, vilket kräver att du är serviceinriktad, flexibel, strukturerad, noggrann och klarar av att hantera många arbetsuppgifter samtidigt.

Jobbet kan även innefatta delaktighet i utredningar, sammanställningar och presentation av framtaget material. Yrkesrollen ställer höga krav på kommunikativ förmåga och goda kunskaper i det svenska språket.

LIA
Utbildningen innehåller fyra Lia-perioder.

Efter utbildningen kan du arbeta som medicinsk sekreterare eller vårdadministratör på exempelvis sjukhus eller vårdcentral, inom företagshälsovård, forskningscentra eller läkemedelsföretag.

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-08-22)
2023-08-01
2024-08-01
Utbildningsslut
2024-07-31
2025-07-31
2026-07-31
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-05-09
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Sjukvård & socialt arbete
Frisk- & kroppsvård