Kvalificerad djurvårdare - nivå 2 bild

Kvalificerad djurvårdare - nivå 2

Vill du arbeta med djurägare och deras djur?

Utbildningen till Djurvårdare är för dig som brinner för omsorg och bemötande av människor och djur i olika situationer. Du får ett omväxlande yrke där service för både djuren och dess ägare står i centrum.

Utbildningen
Utbildning kombinerar teori och praktik, vi integrerar platsförlagd undervisning med LIA (Lärande i arbete). Viss del av utbildningstiden är lärarledd och övrig tid ägnas åt grupparbeten, egen träning och självstudier.

Du får fördjupade kunskaper om det friska djuret, om hur du vårdar sjuka djur och hur du förhindrar smittspridning inom djursjukvården. Du lär dig också om djurens beteende, näringslära, kundbemötande samt hållbarhet inom djursjukvården.

Undervisningen fokuserar främst på djursjukvårdens vanligaste patienter hund, katt och häst.

LIA-perioderna skapar en trygghet i att utföra olika djurvårdande arbetsuppgifter som exempelvis röntgen, medicinering och instrumentvård.

Du kan behöva genomföra din LIA på annan ort och du behöver själv stå för eventuella extra kostnader för boende och resor som kan uppkomma i samband med LIA.

Efter din utbildning
När du är klar med din utbildning kommer du att ha en stor kunskapsbas för att kunna arbeta som Djurvårdare nivå 2 vid djursjukhus eller djurklinik. Djurvårdare är ej ett legitimationsyrke.

Särskilda förkunskaper
Särskild behörighet krävs i form av följande kurser:

  • Biologi 1
  • Djurens biologi
  • Engelska 6

Samt yrkeserfarenhet (6 månader, heltid) inom yrke relaterat till service och kundbemötande, exempelvis undersköterska, inom hotell och restaurang, försäljning eller kundtjänst.

Om du saknar en viss del av behörigheten, men anser att du har motsvarande kunskaper genom arbete eller annan utbildning så kan du söka på reell kompetens.

Kontakt
Ulrika Munz, utb.ledare
070-020 76 65