På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Järnvägsprojektör

Järnvägsprojektör

Campus Varberg

Järnvägsprojektör

Järnvägen utgör en väsentlig del av ett långsiktigt hållbart samhälle och det är en stor utmaning att hitta personal med rätt kompetens. Järnvägsprojektörer inom bana, el, signal och tele är speciellt efterfrågade. Förbered dig på ett fartfyllt arbete med stora möjligheter att arbeta utomlands.

De närmaste tio åren kommer rekryteringsbehovet av järnvägsprojektörer inom området BEST (Bana, El, Signal, Tele) att vara stort. Utbyggnad av infrastrukturen tillsammans med pensionsavgångar och införande av ny teknik i form av ERTMS (European Rail Traffic Management System) gör att företagen behöver anställa kontinuerligt. Många konsultföretag arbetar också med stora järnvägsprojekt utomlands och ser att deras verksamhet kommer att expandera. Om det blir så att beslut fattas om höghastighetsbanor, kommer efterfrågan på järnvägsprojektörer att bli ännu större.

Utbildningens mål
Utbildningen ska ge dig den yrkeskompetens som krävs för att projektera inom järnvägsteknikgrenarna signal-, el och teleteknik samt förstå sambanden mellan dessa teknikgrenar och banteknik.

Tanken är att du efter avslutad utbildning ska kunna arbeta självständigt som projektör, med ansvar för järnvägsrelaterade projekt. Efter viss arbetslivserfarenhet ska du också kunna utföra granskning av handlingar och ritningar.

Utbildningens innehåll i korthet
Järnvägsteknik i samhället, banteknik, elteknik, signalteknik, teleteknik, järnvägskapacitet, hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet, ekonomi och juridik, järnvägsspecifika datasystem och CAD, processer, planering och beredning, kanalisation, järnvägsprojektering, LIA – lärande i arbete, examensarbete.

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2020-09-01

2021-09-01

Slut

2019-12-31

2021-08-31

2022-08-31

2023-08-31

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Reportage om utbildningen

Han blir kanske BEST-man för svenska höghastighetståg

Johan har alltid varit mycket intresserad av infrastruktur. Han har plöjt rapporter och utredningar; till och m...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Järnvägsprojektör på Campus Varberg.