Rådgivare bank och placering bild

Rådgivare bank och placering

Vill du jobba med rådgivning, ekonomi och försäljning? Tycker du om kund­kontakter och att ge god service? Då är detta en utbildning för dig. Som bank- eller placerings­rådgivare ger du kvalificerad rådgivning till privat­personer och företag. Ekonomisk rådgivning är ett stort arbetsområde som växer och denna utbildning ger dig bred kompetens att kunna arbeta inom både bank- och försäkringsbranschen.

I din roll som rådgivare bokar, förbereder och genomför du kvalificerade kundmöten med privatpersoner eller företag. Du arbetar för att hitta en helhetslösning för varje kund och tycker om att bygga långsiktiga relationer. 

Efterfrågan på rådgivare inom bank- och finansbranschen är stor både regionalt och nationellt och kunderna ställer allt högre krav på analys och rådgivning. Du kan arbeta med allt från privatrådgivning vid bostadsköp eller pensionssparande till företagsrådgivning inför bolagsbildning. Du kan även arbeta som placeringsrådgivare med fokus på investering och placering. 

Ett stort fokusområde för utbildningen är hållbarhet. De rådgivare som lämnar utbildningen ska kunna bidra till ett mer hållbart samhälle och bidra till att företag och privatkunder ska kunna göra mer hållbara val när det gäller området bank och finans.

Utbildningen förbereder dig för att ta SwedSecs licens för rådgivning och bolån. SwedSec-licenserna är en kvalitetsstämpel som används i den finansiella sektorn för att visa att rådgivare är kompetenta och uppfyller höga standarder. 

Kontakt
Maria Lindfors
Utbildningsledare
maria.lindfors@campus.varberg.se